Azienda Rizzi Barbaresco
- Klassieke, verfijnde Barbaresco
- Van familiedomein Rizzi
- Perfect bij gerechten met paddenstoelen of truffel
Elegante Italiaanse rode wijn met de fijne geur van bloemen en gekonfijt rood fruit. De ronde, frisse smaak matcht – na decanteren – uitstekend met verfijnde gerechten van wild of rundvlees.
Italië
Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.
Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.
Extra informatie
Azienda Rizzi Barbaresco
Barbaresco en Barolo worden beide van de nebbiolodruif gemaakt. De wijngebieden liggen maar tien kilometer bij elkaar vandaan, maar er zijn flinke verschillen. De druiven in Barbaresco rijpen eerder, de wijnen iets korter en in zijn algemeenheid zijn Barbaresco’s eleganter, toegankelijker en sneller op dronk dan Barolo’s.Rizzi maakt zo’n verfijnde, elegante stijl Barbaresco. Hij heeft mooie rijpe tannine en fraaie rijpingstonen van de nebbiolodruif, niet verstoord door eikengeur en -smaak.
Deze complexe rode wijn toont zijn kwaliteit optimaal indien u hem één à twee uur van tevoren belucht in een karaf en bij een passend gerecht schenkt. Na voldoende rijping (gemiddeld na vijf à zes jaar na de oogst) smaakt de wijn zachter en is dan ook buiten de maaltijd om een traktatie.




Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.