per fles
€ 32,70
30,00
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

*Bertram-Baltes Ahr Dernauer Spätburgunder

  • Door getalenteerd wijnmakersduo Julia Bertram en Benedikt Baltes
  • Van spätburgunderdruiven aangeplant op leisteenbodem in Dernau
  • Finesse, spanning, sappig fruit & mineraliteit

Jeugdige, robijnrode wijn met een delicate geur van rode bes, framboos, kers, rozenbottel, toast en vuursteen. Lichtvoetige stijl met puur, klein rood fruit, levendig frisse zuren en fijne tannine. De finale is lang en finesserijk. Heerlijk bij gestoofd lam, kalfsvlees, cannelloni met vier kazen of paddenstoelenragout.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Duitsland

Duitsland hoort van oudsher tot de grootste wijnlanden van Europa. Door de populariteit van bier en door de oorlogen, is de wijnbouw de afgelopen honderd jaar in verval geraakt. Gelukkig is wijn de laatste decennia weer meer in opkomst. Momenteel is Duitsland na Italië, Frankrijk en Spanje de 4e producent van Europa.

De meeste witte wijnen worden gemaakt van de riesling druif. Rode wijnen worden vaak van pinot noir gemaakt, in Duitsland wordt deze druif de Spätburgunder genoemd.

Wijnkaartbeschrijving

Jeugdige, robijnrode wijn met een delicate geur van rode bes, framboos, kers, rozenbottel, toast en vuursteen. Lichtvoetige stijl met puur, klein rood fruit, levendig frisse zuren en fijne tannine.

Wijnspijssuggestie

Beluchten in een karaf aanbevolen voor een optimale geur- en smaakbeleving. Heerlijk bij gestoofd lam, kalfsvlees, cannelloni met vier kazen of paddenstoelenragout.

Extra informatie

Liefhebbers van pure, finesserijke en authentieke wijnen zijn bij het jonge echtpaar Bertram-Baltes aan het goede adres. Samen maken de twee getalenteerde wijnmakers Julia Bertram en Benedikt Baltes weergaloze, puristische en ragfijne Spätburgunders in de Ahr, een van de meest noordelijke rodewijngebieden van Duitsland én wereldwijd.

Deze Ortswein (oftewel villagewijn) is gemaakt van spätburgunderdruiven geoogst in Dernau. De bodem is hier overwegend getypeerd door Schiefer (leisteen). Om dat zoveel mogelijk tot uitdrukking te brengen in de wijn, leggen de twee de nadruk op het werk in de wijngaarden. Zo telen Julia en Bennie hun druiven op biodynamische wijze en laten ze het onkruidbeheer over aan hun schapen.

In de kelder is de aanpak dan weer zo minimalistisch mogelijk. De vergisting verloopt spontaan, met op de druiven aanwezige gisten. Na de vergisting rijpt de wijn in gebruikte Duitse eikenhouten vaten, die niet zozeer smaak afgeven aan de wijn, als wel bijdragen aan het bewaarpotentieel. Er wordt nauwelijks sulfiet toegevoegd en gebotteld zonder filteren.

En dat levert dus wijn met ziel op. De Dernauer heeft een delicaat parfum van bosaardbeitjes, wilde bloemen, kruidigheid en mineraliteit en barst bijna uit z’n voegen van levendigheid en energie. Hij is mooi droog, dorstlessend fris en sappig, ragfijn van structuur en superintens van smaak. Met z’n bescheiden alcoholgehalte is de fles bovendien leeg voor je het goed en wel doorhebt. Liefde op het eerste gezicht!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “*Bertram-Baltes Ahr Dernauer Spätburgunder” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *