per fles
€ 9,20
8,45
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Piqueras Wild Fermented Verdejo

  • Spontaan vergist in eikenhouten vaten
  • Aromatisch, vol en intens van smaak
  • Mooi bij koude of warme visgerechten

Soepele, droge witte wijn uit Spanje met een aangenaam aroma van geel fruit, meloen en licht toast. Zacht van smaak. Heerlijk als aperitief, maar ook erg lekker bij koude en warme visgerechten.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Spanje

Spanje is het derde wijnland wereldwijd op het gebied van volume en omzet, na Italië en Frankrijk. De bekendste wijnstreken zijn Rioja en la Mancha.

Spanje’s bekendste druivenras is de tempranillo. Andere bekende druiven van Spaanse origine zijn de garnacha, (grenache) en de murviedro (mourvèdre). De bekendste witte druiven zijn de albariño (waar de Rías Baixas van gemaakt wordt) en de verdejo (waar Rueda en palomino de Jerez van gemaakt wordt).

Extra informatie

De wijnstreek Rueda heeft de verdejodruif internationale bekendheid gegeven. Maar ook in andere Spaanse wijnstreken worden mooie en aromatische witte wijnen gemaakt van dit bijzondere en herkenbare druivenras.


Wijnmaker Juan Pablo Bonete van Bodegas Piqueras in het zuidelijke Almansa maakt een treffend voorbeeld. Zijn verdejodruiven komen van biologisch bewerkte percelen op 700 meter hoogte. Ze worden ’s nachts geoogst en dus zo koel mogelijk naar de kelder vervoerd.


De fermentatie start spontaan, met natuurlijke gisten uit de wijngaard - vandaar de naam Wild Fermented Verdejo. Zowel de gisting als twee maanden rijping op de lie vindt plaats in licht getoaste 300-literfusten van luxe Frans eikenhout uit de Allier.


Daarna volgt nog een rijping van zes maanden in grote stalen tanks, waarbij de wijn ook in contact blijft met de lie. Het resultaat? Een prachtige volle wijn met een rijpe smaak en een fraai gedoseerde eikennuance.


Proefnotitie

Soepele, droge witte wijn met een aangenaam aroma van geel fruit, meloen en licht toast. De smaak zet zacht, rond en aangenaam in en eindigt aromatisch in balans.


Drinken bij

Geschikt als aperitief, maar ook bij visgerechten, zowel koud als warm.


Houdbaarheid

Nu op dronk en goed houdbaar tot twee à drie jaar na de oogst.


Onderscheidingen

Challenge Millésime Bio 2022: Gouden medaille


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Piqueras Wild Fermented Verdejo” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *