per fles
€ 7,50
7,40
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 6 flessen

Bon Courage Sauvignon Blanc ‘The Gooseberry Bush’

Deze Bon Courage Sauvignon Blanc is delicaat en knapperig fris. De wijn is zeer fruitig en verfrissend. Aroma’s en smaak invloeden van onder andere appel, vijgen, kruisbessen en tropisch fruit.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika produceert al 3 eeuwen wijn. Toch noemen we dit nog steeds ‘wijn uit de nieuwe wereld’. Er heerst een zeer heet klimaat, wat eigenlijk veel te warm is voor het verbouwen van druiven. De wijngebieden liggen dan ook allemaal aan de kust.

Qua witte druiven staat de chenin blanc het meest aangeplant in Zuid-Afrika, gevolgd door chardonnay en sauvignon blanc.

De rode druif pinotage is een specialiteit uit Zuid-Afrika. Dit is een kruising tussen pinot noir en cinsault. Qua populariteit zijn de cabernet sauvignon, shiraz en merlot sterk in opkomst.

Wijnspijssuggestie

De perfecte dorstlesser op een terras bij een licht voorgerecht, een lekkere salade of een mooi visgerecht. Ook bij pasta's en gegrilde kip komt deze wijn jong het beste tot zijn recht.

Extra informatie

Deze wijn komt uit het wijngebied Robertson, gelegen aan de Breede Rivier. Het vruchtbare gebied staat bekend om zijn wijnen met veel diepte, complexiteit en karakter. Bon Courage Estate ligt net buiten de stad Robertson, waar de Breede Rivier twee kleine riviertjes ontmoet.

Proefnotitie
Deze Sauvignon Blanc is delicaat en knapperig fris. De wijn is zeer fruitig en verfrissend. Aroma's en smaak invloeden van o.a appel, vijgen, kruisbessen en tropisch fruit.

Wijn/Spijs
De perfecte dorstlesser op een terras bij een licht voorgerecht, een lekkere salade of een mooi visgerecht. Ook bij pasta's en gegrilde kip komt deze wijn jong het beste tot zijn recht.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Bon Courage Sauvignon Blanc ‘The Gooseberry Bush’” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *