Bon Remede Ventoux Vignes Rousses
- Van carignan en grenache van 50 jaar oude stokken
- 18 maanden gerijpt in houten vaten van Frans eiken
- Lekker bij gegrild vlees, stoof of pittige worst
Volle, krachtige rode wijn uit de Zuid-Franse Ventoux. Gemaakt van carignan, grenache en syrah van ruim 50 jaar oude stokken en gerijpt in houten vaten van Frans eiken. Past ideaal bij rijke (vlees)gerechten.
Kenmerken
- Jaargang2022
- Inhoud fles0,75ltr
- Alcoholpercentage14.5%
- ProducentDomaine du Bon Remède
- Land van herkomstFrankrijk
- StreekRhône
- HerkomstVentoux
- Serveer temperatuur17 - 19 graden
- AfsluitingKurk
- Aantal in doos6
Frankrijk
Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.
Extra informatie
Bon Remede Ventoux Vignes Rousses
Mont Ventoux is beslist een van de bekendste hooggebergten van Frankrijk, mede dankzij epische wielrenetappes in de Tour de France. De 2000 meter hoge berg heeft echter ook zijn naam gegeven aan de omliggende wijnstreek. Er wordt een heel klein beetje wit gemaakt, maar het is bij uitstek een regio voor rode wijn en in mindere mate rosé.Domaine du Bon Remède bevindt zich aan de voet van de berg, in het dorpje Mazan. Frédéric en Lucile Delay en hun zoon Vincent vertegenwoordigen de derde en vierde generatie van het familiebedrijf. Gezamenlijk cultiveren ze 28 hectaren wijngaarden. Het merendeel van de stokken is ruim vijftig jaar oud. Hierdoor krijgen de wijnen een mooie smaakconcentratie.
Dat geldt zeker ook voor Les Vignes Rousses, een van de luxere wijnen van het domein. Deze krachtige, kruidige rode Ventoux wordt gemaakt van carignan en grenache noir. De carignan komt bovendien uit de oudste percelen die superieure kwaliteit druiven leveren. Voor extra rondeur rijpt de Vignes Rousses – die zo genoemd is omdat de bladeren van de carignan-wijnstokken rood kleuren in de herfst – nog achttien maanden in Frans eiken.
Het geeft een rijke, genereuze wijn, barstensvol zwoel, rijp fruit, specerijen en cacao. De houtrijping geeft iets toast en vanille in de geur en smaak. Dit is een indrukwekkende wijn voor bij stevige gerechten als gegrild vlees of pittige worstjes. Serveer deze volbloed Ventoux op een warme dag gerust iets koel.




Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.