per fles
€ 12,95
11,90
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Buissonnier Bourgogne Chardonnay

  • Aantrekkelijk geprijsde klassieke witte bourgogne
  • Prachtige expressie van de chardonnaydruiven
  • Kenmerkend toegankelijk, rond en iets vettig van smaak
  • Heerlijk bij gevogelte en vis uit de oven

Milddroge witte bourgogne met fijn rijp fruit en licht boter in het aroma. De smaak is zacht en sappig. Lekker bij koude voorgerechten met vlees of vis óf gevogelte en vis uit de oven.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Extra informatie

Buissonnier Bourgogne ChardonnayDe grote faam van witte Bourgogne wordt gemaakt door de bekende namen zoals Meursault en Puligny-Montrachet. Vaak prachtige wijnen die echter ook kostbaar zijn. Minder bekend zijn de wijnstreken ten zuiden van de ‘grote’ namen zoals rond het dorpje Buxy. Hier, in de Côte Chalonnaise, vonden wij een klassieke witte bourgogne met een aantrekkelijke prijs. De verantwoordelijke oenologue Alain Pierre selecteert per perceel de druiven die bestemd zijn voor de cuvée Buissonnier. De wijngaarden liggen hoog op de heuvels nabij Buxy, op kalkrijke kiezelgrond. Een ideale basis voor een lage opbrengst en een geconcentreerd smakende, lang rijpende druif. Een deel van de oogst gist in roestvrijstalen tanks en een deel in eikenhouten fusten. Beide wijnen worden voor de botteling geassembleerd. Het is geen complexe witte Bourgogne, maar de wijn biedt een prachtige expressie van de chardonnay uit de Côte Chalonnaise. Met de kenmerkende, toegankelijke, ronde en iets vettige smaak.

Drinken bij


Prima te combineren met koude voorgerechten met vlees of vis, maar ook heerlijk bij gevogelte en visgerechten uit de oven.

Proefnotitie


Milddroge bourgogne met fijn rijp fruit en licht boter in het aroma. De smaak is zacht en sappig van structuur, met een geurige, ronde afdronk.

Houdbaarheid


Nu op dronk en gemakkelijk te bewaren tot vier jaar na de oogst.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Buissonnier Bourgogne Chardonnay” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *