per fles
€ 13,85
12,70
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen
Niet op voorraad

Castelo de Medina Vendimia Seleccionada Sauvignon Blanc

  • Superieure kwaliteit rueda met de nadruk op kracht en verfijning
  • Gemaakt van het allerbeste deel van de sauvignonoogst
  • Sur lie-rijping geeft onderscheidende smaak en geur
  • Kan gemakkelijk, zoals andere goede sauvignon, een paar jaar verder rijpen

Fraaie droge witte wijn uit Spanje met het kenmerkende aroma van frisse buxustonen, citrus en fraaie toastaroma’s. De smaak is droog en fris. Prima wijn, heerlijk bij zowel gestoofde als gebakken vis.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Spanje

Spanje is het derde wijnland wereldwijd op het gebied van volume en omzet, na Italië en Frankrijk. De bekendste wijnstreken zijn Rioja en la Mancha.

Spanje’s bekendste druivenras is de tempranillo. Andere bekende druiven van Spaanse origine zijn de garnacha, (grenache) en de murviedro (mourvèdre). De bekendste witte druiven zijn de albariño (waar de Rías Baixas van gemaakt wordt) en de verdejo (waar Rueda en palomino de Jerez van gemaakt wordt).

Extra informatie

Het Spaanse Castelo de Medina staat bekend als producent van moderne, frisse witte wijnen met een expressieve geur en smaak. Op-en-top kenmerken van goede kwaliteit rueda. Wijnmaakster Sara Román maakt sinds kort ook een rueda met meer complexiteit in smaak en minder nadruk op uitbundige geuren. Met als resultaat een witte wijn die op een onderscheidende manier wordt gemaakt en hiermee het niveau van ‘gewone’ rueda ontstijgt.

Voor de 'vendimia seleccionada' - oftewel exclusieve oogst - selecteerde Sara de oudste wijngaarden met sauvignondruiven en beperkte het rendement drastisch. Dit deed ze door een strenge snoeiwijze en een groene oogst, tot 30% van de voor rueda toegestane hoeveelheid.

Ook maakte ze tijdens de oogst een selectie van de meest rijpe en gezonde druiven. Na de pluk en temperatuurgecontroleerde gisting volgde een rijping van ongeveer acht maanden op gistcellen. Dit zorgt voor meer complexiteit en structuur. En dat proef je duidelijk terug in deze bijzondere, droge witte sauvignon: veel smaak, verfijning en lengte.

De ‘sur lie’-rijping betekent: rijping op gist. Deze van oorsprong Franse wijntechniek wordt inmiddels wereldwijd toegepast en zorgt voor meer complexiteit en smaak. Deze techniek pakt alleen positief uit als de geoogste druiven in perfecte staat zijn; dus optimaal rijp en zonder schimmels. Vandaar de strenge selecties in de wijngaard.

Drinken bij

Prima wijn, heerlijk bij zowel gestoofde als gebakken vis.

Proefnotitie

Fraaie droge witte wijn met het kenmerkende aroma van frisse buxustonen, citrus en fraaie toastaroma's. De smaak is droog en fris van structuur en eindigt met een geurige en aanhoudende afdronk.

Houdbaarheid

Nu al mooi op dronk, gemakkelijk houdbaar tot drie jaar na de oogst.

Onderscheidingen


  • TimAtkin.com | Rueda Top 100 2024: 93/100 punten | Excellent Sauvignon Blanc with Ruedan personality

  • Concurso Internacional de Vinos Bacchus 2022: Gouden medaille

  • CINVE Contest Spanje 2022: Gouden medaille

  • Berliner Wein Trophy 2022: Gouden medailleBeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Castelo de Medina Vendimia Seleccionada Sauvignon Blanc” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *