per fles
€ 26,70
24,50
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen
Niet op voorraad

Cederberg Elim Ghost Corner Pinot Noir

  • Soepele rode wijn
  • Verfijnd en zijdezacht
  • Evenwichtig van smaak
  • Mooie begeleider van gevogelte en lamsvlees

Elegante en verfijnde rode wijn uit Zuid-Afrika, met een fraai aroma van verse, rijpe kersen. De smaak is zacht, evenwichtig en aromatisch. Een mooie begeleider van gevogelte en lamsvlees.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika produceert al 3 eeuwen wijn. Toch noemen we dit nog steeds ‘wijn uit de nieuwe wereld’. Er heerst een zeer heet klimaat, wat eigenlijk veel te warm is voor het verbouwen van druiven. De wijngebieden liggen dan ook allemaal aan de kust.

Qua witte druiven staat de chenin blanc het meest aangeplant in Zuid-Afrika, gevolgd door chardonnay en sauvignon blanc.

De rode druif pinotage is een specialiteit uit Zuid-Afrika. Dit is een kruising tussen pinot noir en cinsault. Qua populariteit zijn de cabernet sauvignon, shiraz en merlot sterk in opkomst.

Wijnkaartbeschrijving

Elegante en verfijnde rode wijn uit Zuid-Afrika, met een fraai aroma van verse, rijpe kersen. De smaak is zacht, evenwichtig en aromatisch. Een mooie begeleider van gevogelte en lamsvlees.

Wijnspijssuggestie

Een mooie begeleider van gevogelte en lamsvlees.

Extra informatie

De pinot noir uit de koelgelegen Elim wijngaarden is een persoonlijke favoriet van wijnmaker David Nieuwoudt. Hij steekt elk jaar bijzonder veel tijd en arbeid in de productie van de hoogst mogelijk kwaliteit. De Ghost Corner Pinot Noir is geen blockbuster met veel alcohol en hout, maar een verfijnde en zijdezachte rode wijn met de finesse van een bourgogne op Premier Cru-niveau. Zeer aanbevolen.

David Nieuwoudt is momenteel de 5e generatie eigenaar van het fraaie wijngoed Cederberg in het noordelijke deel van Zuid-Afrika. Naast Cederberg is David actief in het zuidelijke en koel aan de oceaan gelegen Elim. Dit gebied geldt als sterk opkomend als het gaat om zogenaamde koel-klimaat wijnen.

Drinken bij

Een mooie begeleider van gevogelte en lamsvlees.

Proefnotitie

Elegante en verfijnde wijn met een helderrode kleur en een fraai aroma van verse, rijpe kersen. De smaak zet zacht en evenwichtig in en ontwikkelt zich aromatisch, met een lichte houttoon in de afdronk.

Houdbaarheid

Nu al goed op dronk, gemakkelijk houdbaar tot zes jaar na de oogst.

Onderscheidingen

Tim Atkin MW - Special Report South Africa 2022 Top 100: 92/100 punten | Lots of underlying energy and focus

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Cederberg Elim Ghost Corner Pinot Noir” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *