per fles
€ 21,80
20,00
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Cederberg Elim Ghost Corner Sauvignon Blanc

  • Frisse en fruitige witte wijn
  • Intens zuiver en expressief
  • Combineert perfect met zoet- en zoutwatervis
  • Ook heerlijk bij frisse salades met vlees

Zuid-Afrikaanse witte wijn met een krachtig aroma van rijp citrusfruit. De smaak is fris en combineert perfect met zoet- en zoutwatervis. Ook heerlijk bij frisse salades met vlees.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika produceert al 3 eeuwen wijn. Toch noemen we dit nog steeds ‘wijn uit de nieuwe wereld’. Er heerst een zeer heet klimaat, wat eigenlijk veel te warm is voor het verbouwen van druiven. De wijngebieden liggen dan ook allemaal aan de kust.

Qua witte druiven staat de chenin blanc het meest aangeplant in Zuid-Afrika, gevolgd door chardonnay en sauvignon blanc.

De rode druif pinotage is een specialiteit uit Zuid-Afrika. Dit is een kruising tussen pinot noir en cinsault. Qua populariteit zijn de cabernet sauvignon, shiraz en merlot sterk in opkomst.

Wijnkaartbeschrijving

Zuid-Afrikaanse witte wijn met een krachtig aroma van rijp citrusfruit. De smaak is fris en combineert perfect met zoet- en zoutwatervis. Ook heerlijk bij frisse salades met vlees.

Wijnspijssuggestie

Uitstekend bij zowel zoet- als zoutwatervis, maar ook bij rijke en frisse salades met vleeswaren.

Extra informatie

David Nieuwoudt is momenteel de 5e generatie eigenaar van het fraaie wijngoed Cederberg in het noordelijke deel van Zuid-Afrika. Naast Cederberg is David ook actief in het zuidelijke en koel aan de oceaan gelegen Elim. Dit gebied geldt als sterk opkomend als het gaat om zogenaamde koel-klimaat wijnen. Geen wonder dat de sauvignon druif hier sterk is vertegenwoordigd.

De prachtige, expressieve 'Ghost Corner' wordt modern gemaakt in de traditie van andere Nieuwe Wereld wijnen. Na de oogst volgt een 8 uur durende inweking met schilcontact. Direct daarna wordt alleen het beste en vrij lopende sap onder lage temperatuur vergist. Er wordt dus niet geperst! Het resultaat is een intens zuivere en expressieve witte wijn.

Drinken bij

Uitstekend bij zowel zoet- als zoutwatervis, maar ook bij rijke en frisse salades met vleeswaren.

Proefnotitie

Krachtig aroma van rijp citrusfruit en tropische tonen. De smaak is krachtig, maar in balans met een fijne frisse en lange afdronk.

Houdbaarheid

Nu al op dronk, maar optimaal tussen de drie en vijf jaar.

Onderscheidingen


  • The Wine Advocate | Anthony Mueller – mei 2024: 88/100 punten | Showcases a mineral-laced citrus profile with hints of flint, peach and banana

  • Tim Atkin MW - Special Report South Africa 2022 Top 100: 92/100 punten | A wonderfully perfumed Sauvignon Blanc from cool climate


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Cederberg Elim Ghost Corner Sauvignon Blanc” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *