Charles Heidsieck Champagne Rosé Réserve Brut 0.375 liter
- Van het beste Champagnehuis na Krug volgens Tom Stevenson
- Met toevoeging van rode wijn uit de beste Pinot-cru’s
- 20% reserve wijnen geeft perfecte balans tussen frisheid en rijping
‘This is a Champagne that looks so perfect in the glass that you know it is going to blow you away, and it does.’ Aldus Champagne-expert Tom Stevenson, en daar hebben wij weinig aan toe te voegen. Dit is simpelweg een van de mooiste rosé-Champagnes verkrijgbaar.
Frankrijk
Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.
Extra informatie
pinot noir. Deze verhouding tussen jonge en reservewijnen zorgt voor om een optimale balans tussen fris, jeugdig fruit en mooie rijpingstonen.De totale blend voor de Rosé bestaat uit ongeveer gelijke delen chardonnay, pinot noir en meunier. Van de pinot noir is zes procent rode wijn; dit geeft de rosé z’n subtiele oranjeroze kleur. Deze wijn komt uit een paar van de beste Pinot-crus, namelijk Ambonnay, Bouzy en Les Riceys, en geeft de Champagne een extra genereus karakter.
Pas na een rijping van tenminste drie jaar in de eeuwenoude, in kalk uitgehouwen kelders in Reims, wordt de Champagne gedégorgeerd (gescheiden van de gisten) en gebotteld. Dit zorgt voor een uiterst delicate mousse. Drink deze betoverende Rosé jong of gerijpt, en bij voorkeur on it’s own. Deze wijn verdient namelijk alle aandacht!
Drinken of bewaren?
Waar voor de meeste non vintage-Champagne geldt dat ze het best jong gedronken kunnen worden, kan een Champagne van dit kaliber ook uitstekend nog enkele jaren verder op fles rijpen. Al naar gelang uw voorkeur voor een jonge frisse of juist gerijptere stijl Champagne, kunt u de Brut Rosé meteen drinken, of nog tot 5-6 jaar bewaren. Omdat een non vintage-Champgane geen oogstjaar kan vermelden, heeft Heidsieck een bijzonder slimme oplossing bedacht. Op het achteretiket van de fles heeft het huis zowel de mise en crayères als de date de dégorgement vermeld. Eerstgenoemde datum geeft aan wanneer de Champagne de kelder ingegaan is om te rijpen op de lies, laatstgenoemde wanneer de gisten uit de fles verwijderd zijn en de Champagne definitief gebotteld is. Zo weet u niet alleen hoe lang de Champagne op het domein gerijpt heeft, maar ook tot wanneer u ‘m zelf nog kunt bewaren!
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.