per fles
€ 45,30
41,50
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Chateau Meyney Saint Estephe

Château Meyney is gevestigd in Saint-Estèphe. Het wijnhuis kent een lange historie, want al in 1660 plantten monniken hier wijnstokken aan. Daarvoor was het een klooster. Sinds 2004 is het château in handen van CA Grands Crus.

De zeer oude wijnstokken geven de wijn een diepzwarte kleur, gekruid aroma en een kenmerkende stijl.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Extra informatie

Chateau Meyney Saint Estephe

Château Meyney is gevestigd in Saint-Estèphe. Het wijnhuis kent een lange historie, want al in 1660 plantten monniken hier wijnstokken aan. Daarvoor was het een klooster. Sinds 2004 is het château in handen van CA Grands Crus.

De wijngaard van Château Meyney is geplant op een bodem van perfect gedraineerde siliciumgrond, ideale omstandigheden voor de rijping van druiven. De blend bestaat uit cabernet sauvignon, merlot en wordt aangevuld met 10% tot 20% Petit Verdot, afhankelijk van het jaar.

Deze zeer oude wijnstokken geven de wijn een diepzwarte kleur, gekruid aroma en een kenmerkende stijl. De teams van het kasteel waken over dit zeldzame en historische genetische erfgoed van het landgoed.

De combinatie van deze drie druivensoorten biedt de perfecte balans tussen kracht en elegantie.

Oogstjaar 2019

2019 is een heel mooi, zonnig oogstjaar. De droge winter en mildere temperaturen dan gemiddeld werden gevolgd door een regenachtige lente met koele nachten. De knopvorming en bloei waren dus relatief vroeg. De gezondheidstoestand van de wijngaard bleef zeer goed. Net als in 2016 en 2018 werd de zomer gekenmerkt door hoge temperaturen, met weinig regen (twee reddende regenbuien in juli en augustus). Het is een oogstjaar dat zowel het klimaat als het terroir weerspiegelt. De druiven zijn uitstekend en hebben een rijkdom die we elk jaar zouden willen vinden!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Chateau Meyney Saint Estephe” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *