per fles
€ 17,30
15,90
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Collefrisio Vignaquadra Montepulciano d’Abruzzo

  • Van laat geoogste druiven en deels houtgerijpt
  • Krachtig, geconcentreerd en rond van smaak
  • Mooi bij kruidige gerechten met rund of wild

Italiaanse rode wijn met de geur van eiken, karamel en rood fruit. De krachtige smaak doet het goed bij kruidige gerechten met lams- of rundvlees. Ook lekker bij wild.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Wijnkaartbeschrijving

Italiaanse rode wijn met de geur van eiken, karamel en rood fruit. De krachtige smaak doet het goed bij kruidige gerechten met lams- of rundvlees. Ook lekker bij wild.

Wijnspijssuggestie

Mooie begeleider van kruidige en complexe vleesgerechten van lam, rund of wild.

Extra informatie

Collefrisio Vignaquadra Montepulciano d'Abruzzo

De houtgerijpte Vignaquadra is een van de beste wijnen van het dynamische wijnbedrijf Collefrisio. Er worden uitsluitend laat geoogste druiven gebruikt, die de wijn extra concentratie en rijpheid geven.

Een deel van de Montepulciano rijpt in tanks en een ander deel in eikenhouten vaten. Hierdoor is de houtrijping in de uiteindelijke assemblage heel gedoseerd en blijven de voor Abruzzo karakteristieke fruitige en kruidige smaken volledig behouden.

Dit is een werkelijk prachtige rode wijn, die het mooist tot z’n recht komt na enige beluchting. Hij past heel goed bij gegrild vlees, wild, of gerijpte, harde kazen. Ondanks z'n kracht is het een ware vierseizoenenwijn die – mits licht gekoeld – ook op een warme dag erg lekker is.

Drinken bij
Mooie begeleider van kruidige en complexe vleesgerechten van lam, rund of wild.

Proefnotitie
Krachtige, volrode wijn met een intens kruidig en verfijnd aroma van eikenhout, karamel en gerijpt rood fruit. De smaak zet krachtig in en eindigt in balans, met rijpe tannine en veel aromatische lengte.

Houdbaarheid
Nu op dronk, nog zo'n 8 tot 10 jaar houdbaar na de oogst.

Onderscheidingen
Perswijn - maart/april 2024: ****(*) Zeer goed tot uitstekend | Vol maar ook fris

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Collefrisio Vignaquadra Montepulciano d’Abruzzo” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *