per fles
€ 12,60
11,55
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Domaine Alary La Gerbaude Côtes du Rhône Rouge

  • Soepele, verfijnde rode wijn
  • Vol, kruidig en sappig
  • Lekker bij kruidig vlees en pittige pasta

Een fraaie Rhône met een helderrode kleur. De geur is jeugdig, fruitig en pittig; de smaak vol en soepel. Prima bij koude schotels, licht gekruid vlees of pittige pastagerechten.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Extra informatie

Domaine Alary La Gerbaude Côtes du Rhône rouge


In 1692 vestigde de familie Alary zich in Cairanne en begon met het maken van wijn. Eigenaar Denis Alary is trots op de lange historie en traditie van zijn familiedomein, maar dat weerhoudt hem er niet van om voortdurend te innoveren.

Sinds 2009 'boert' Denis volledig biologisch: hij is ervan overtuigd dat dit resulteert in gezonde en optimaal rijpe druiven. Dankzij deze natuurlijke gang van zaken in de wijngaard verloopt de vinificatie spontaner en met minder ingrepen van buitenaf. Bovendien zorgt een milde en relatief korte extractieperiode voor een zachte en ronde smaakstructuur.

Naast de wijngaarden in Cairanne heeft Domaine Alary al generaties lang een perceel dat wel in de gelijknamige gemeente ligt maar nooit is bestemd als AOP Cairanne. De wijngaard La Gerbaude, met klei- en kalksteenhoudende grond, is bedekt met grote rolkeien en beplant met grenache, syrah en carignan.

Denis maakt er een volle en verfijnde rode wijn van met de AOP Côtes du Rhône. Er is nauwelijks verschil in de manier van wijn maken met de duurdere flessen. La Gerbaude is rijp, heeft veel kracht, zwart fruit en het sublieme tegenwicht van fijne zuren en dito tannines. Wat ons betreft cru-waardig.

Drinken bij

Prima bij koude schotels, licht gekruid vlees of pittige pastagerechten.

Proefnotitie

Helderrood van kleur en jeugdig, fruitig en pittig van geur - met nuances van bessen. De volle, soepele en ronde smaak heeft een kruidige, sappige afdronk met fijne tannine.

Houdbaarheid

Na een jaar al goed op dronk, gemakkelijk houdbaar tot vijf jaar na de oogst.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Domaine Alary La Gerbaude Côtes du Rhône Rouge” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *