per fles
€ 9,85
9,05
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Domaine Coudoulet Pinot Noir

  • Heerlijk bij kip uit de oven
  • Sappig, fruitig en subtiel kruidig
  • Licht gekoeld nóg lekkerder

Veelzijdige Zuid-Franse Pinot Noir. Lichte robijnrode kleur. De geur is verfijnd met aroma’s van rijpe kers, bosaardbei en lichte toast. De aanzet is vol, sappig en mooi fruitig. Licht kruidig met zachte tannine in de afdronk. die prima past bij gevogelte en gerechten met geroosterde groente. Houdbaar tot drie à vier jaar na de oogst.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Wijnspijssuggestie

Veelzijdige rode wijn die prima past bij gevogelte en gerechten met geroosterde groente.

Extra informatie

Klassewijnen voor zeer bescheiden prijzen. Dat is waar Domaine Coudoulet bekend om staat. Hun Pinot Noir is daar een prachtig voorbeeld van. Waar deze wijn in eerdere jaren altijd uitgesproken mediterraan van karakter was, namelijk rijp, rond en met veel kleur, is nu de signatuur van Camille Ournac goed te proeven.

De wijn is lichter en eleganter dan voorheen en doet eerder aan een mooie Duitse Spätburgunder denken dan aan een Languedoc-Pinot. Helemaal verrassend is dat niet. Camille is niet alleen een enorme liefhebber van de pinot noir-druif, hij studeerde ook in Dijon, gelegen in ’s werelds belangrijkste pinot noir-gebied, de Bourgogne.

Hier leerde hij typische Bourgogne-wijnmaaktechnieken, zoals koude schilinweking, die hij nu ook thuis toepast. Het resultaat mag er zijn. Een heerlijk sappige, fruitige, iets kruidige rode wijn, die het licht gekoeld goed doet als aperitief of bij lichte vleesgerechten. Dit is Zuid-Franse rijpheid met Bourgondische elegantie. Chapeau!

Drinken bij

Veelzijdige rode wijn die prima past bij gevogelte en gerechten met geroosterde groente.

Proefnotitie

Lichte robijnrode kleur. De geur is verfijnd met aroma's van rijpe kers, bosaardbei en lichte toast. De aanzet is vol, sappig en mooi fruitig. Licht kruidig met zachte tannine in de afdronk.

Houdbaarheid

Direct op dronk; houdbaar tot drie à vier jaar na de oogst.

Onderscheidingen


  • Perswijn - mei/juni 2024: Geselecteerd als betaalbare klasse | ****(*) Zeer goed tot uitstekend

  • De Grote Hamersma - december 2023: Sterwijn: opvallend goed | 9- | Een groot plezier voor een klein prijsje


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Domaine Coudoulet Pinot Noir” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *