per fles
€ 15,40
14,15
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Dr. Wehrheim Buntstück Weissburgunder

Elegante, sappige droge witte wijn met aroma’s van appel, peer, perzik, brioche en witte bloemen. De smaak is toegankelijk, puur en precies met rijp fruit en evenwichtige zuren. De finale is mild en aanhoudend. Ideaal om zo te drinken. Ook heerlijk bij witte asperges met botersaus, stoofpotje van kabeljauw, salade van tuinbonen of jonge, harde kazen.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Duitsland

Duitsland hoort van oudsher tot de grootste wijnlanden van Europa. Door de populariteit van bier en door de oorlogen, is de wijnbouw de afgelopen honderd jaar in verval geraakt. Gelukkig is wijn de laatste decennia weer meer in opkomst. Momenteel is Duitsland na Italië, Frankrijk en Spanje de 4e producent van Europa.

De meeste witte wijnen worden gemaakt van de riesling druif. Rode wijnen worden vaak van pinot noir gemaakt, in Duitsland wordt deze druif de Spätburgunder genoemd.

Wijnkaartbeschrijving

Verfijnde, droge witte wijn met aroma's van appel, peer, perzik, brioche en witte bloemen. De smaak is toegankelijk, puur en precies met rijp fruit en evenwichtige zuren.

Extra informatie

Franz Wehrheim is ontegenzeggelijk een van de nieuwe sterwijnmakers van de Duitse wijnbouw. Niet voor niets nomineerde het gerenommeerde wijnmagazine Vinum hem voor de titel ‘Winzer des Jahres 2022’. Volgens het blad leidt Franz het ouderlijke domein naar de absolute top in Duitsland. De omschakeling naar biodynamische wijnbouw beschouwt Vinum als een belangrijke reden voor zijn succes.

Ook vader Karl-Heinz ziet een grote toekomst voor zijn zoon en het familiewijngoed. ‘Vergelijk onze situatie met die in de Bourgogne van twintig jaar geleden’, zegt hij. ‘De druivensoorten weissburgunder, chardonnay en spätburgunder geven hier wijnen die mede door de opwarming in de wijngaarden een interessant alternatief bieden voor de Bourgogneliefhebber. En dat voor een bijzonder schappelijke prijs.’

De Buntstück Weissburgunder is er een fraai voorbeeld van. Opvallend zijn de loepzuivere druif- en terroirexpressie en de prachtige balans tussen frisheid en sappigheid. Tongstrelend!

Drinken bij
Elegante, sappige droge witte wijn om zo te drinken of bij de borrel. Ook heerlijk bij witte asperges met botersaus, stoofpotje van kabeljauw, salade van tuinbonen of jonge, harde kazen.

Proefnotitie
Verfijnde, droge witte wijn met aroma’s van appel, peer, perzik, brioche en witte bloemen. De smaak is toegankelijk, puur en precies met rijp fruit en evenwichtige zuren. De finale is mild en aanhoudend.

Houdbaarheid
Nu mooi; houdbaar tot circa 5 jaar na oogstdatum.

Onderscheidingen
De Grote Hamersma - maart 2023: Sterwijn | 9 | Puur, precies en puntgaaf

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Dr. Wehrheim Buntstück Weissburgunder” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *