per fles
€ 12,80
11,75
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Due Palme Selvamara Negroamaro

  • Traditioneel aanplantingssysteem zorgt voor optimaal rijpe druiven
  • Appassimento en houtrijping geven extra concentratie
  • Zwoel, rijp en zacht rood, heerlijk bij vleesgerechten

Helderrood van kleur met bruine nuances; fraai van geur met licht gerijpte tonen van jammig fruit, toffee en wat eikenhout. De smaak zet mild en aromatisch in en heeft een evenwichtige zachte afdronk. Mooie rode wijn, prima bij niet al te kruidige gerechten van rund- of varkensvlees.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Extra informatie

Due Palme Selvamara Negroamaro

Een bijzondere rode wijn, deze Selvamara van Cantine Due Palme! Hij is gemaakt van negroamarodruiven van ranken die staan aangeplant volgens het bijzondere, door de Romeinen ontworpen settonce-systeem. Het idee van deze wijze van aanplanten is dat de druivenstokken in een zeshoek staan, met een zevende in het midden. Bovendien zijn de ranken geleid volgens het voor Puglia traditionele alberello-systeem, oftewel als kort gesnoeide boompjes.

Dankzij deze bijzondere combinatie van aanplantingsysteem en snoeiwijze kunnen de druiven perfect rijpen. Het zorgt namelijk voor een optimale opname van voedingstoffen uit de bodem, goede inval van zonlicht en continue luchtcirculatie rondom de plant. Due Palme toont hiermee – juist door de traditionele gebruiken in acht te nemen – een hoge mate van innovatie. Zo neemt het domein een voortrekkersrol op zich om in Puglia wijnen van de allerhoogste kwaliteit te produceren in diverse prijsklassen.

Eenmaal rijp worden de negroamarodruiven met de hand geoogst, en vervolgens nog 60 dagen ingedroogd in de speciale sala di appassimento. Na het persen en de vergisting rijpt de volle, zijdezachte wijn nog eens zes maanden in gebruikte vaten van Frans eiken. Het geeft een indrukwekkende, verfijnde Zuid-Italiaanse rode wijn, met rijp fruit, vijgen en verleidelijke tonen van de fustrijping.

Drinken bij

Mooie rode wijn, prima bij niet al te kruidige gerechten van rund- of varkensvlees.

Proefnotitie

Helderrood van kleur met bruine nuances; fraai van geur met licht gerijpte tonen van jammig fruit, toffee en wat eikenhout. De smaak zet mild en aromatisch in en heeft een evenwichtige zachte afdronk.

Houdbaarheid

Nu op dronk en houdbaar tot circa 7 jaar na oogst.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Due Palme Selvamara Negroamaro” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *