per fles
€ 8,85
8,15
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Due Palme Squinzano Angelini

  • Fraaie rode wijn van 85% negroamaro en 15% malvasia nera
  • Heel toegankelijk, vol en zwoel van smaak
  • Lekker op koude winteravonden of bij een zomerse barbecue
  • Krijgt drie glaasjes in de Omfietswijngids

Zuid-Italiaanse rode wijn met een volle, intensieve smaak en de geur van kaneel. Eventueel heel licht gekoeld prima geschikt voor koude winteravonden of bij de barbecue.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Extra informatie

De gecontroleerde herkomstbenaming Squinzano - genoemd naar het gelijknamige stadje - ligt in het hart van Salento, tussen de steden Lecce en Brindisi.

Deze fraaie volle rode wijn wordt gemaakt van 85% negroamarodruiven en 15% malvasia nera. Na de alcoholische gisting in roestvrijstalen tanks wordt de wijn overgeheveld naar kleine fusten van Allier-eikenhout. Dit wordt door veel wijnmakers beschouwd als een van de meest verfijnde houtsoorten voor de rijping van wijn.

Hier vindt de melkzuurgisting plaats, die de wijn ronder van smaak maakt, gevolgd door een rijping van ongeveer zes maanden. Het resultaat is een heel toegankelijke, ronde smaak met behoud van de kenmerkende frisheid van de negroamarodruif.

Proefnotitie
Volle, ronde wijn met veel smaakintensiteit en aroma; een markante kruidigheid in de neus (kaneel!) en een volle, zwoele smaak met veel lengte en zachtheid.

Drinken bij
Mondvullende wijn, eventueel heel licht gekoeld prima geschikt voor koude winteravonden of bij de barbecue.

Houdbaarheid
Op dronk vanaf één jaar na de oogst. Indien gewenst te bewaren tot vier jaar na de oogst .

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Due Palme Squinzano Angelini” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *