per fles
€ 7,70
7,10
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Elvia Verdejo

  • Uit de opkomende streek Utiel-Requena
  • Van biologisch geteelde druiven
  • Heerlijke terraswijn, of bij zomerse gerechten

Frisse droge witte wijn een stuivend aroma van citrus en florale tonen. De smaak zet soepel en rond in en eindigt fris en aromatisch. Prima terraswijn, goed bij koude en warme visschotels.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Spanje

Spanje is het derde wijnland wereldwijd op het gebied van volume en omzet, na Italië en Frankrijk. De bekendste wijnstreken zijn Rioja en la Mancha.

Spanje’s bekendste druivenras is de tempranillo. Andere bekende druiven van Spaanse origine zijn de garnacha, (grenache) en de murviedro (mourvèdre). De bekendste witte druiven zijn de albariño (waar de Rías Baixas van gemaakt wordt) en de verdejo (waar Rueda en palomino de Jerez van gemaakt wordt).

Wijnspijssuggestie

Prima terraswijn, goed bij koude en warme visschotels.

Extra informatie

De Elvia Verdejo komt uit de Spaanse streek Utiel-Requena. Hier wordt er al eeuwen wijn gemaakt en ook de D.O. bestaat al sinds 1957. Toch staat de regio sinds kort in de belangstelling vanwege haar moderne, sappige en veelal biologische wijnen.

Waar veel wijngebieden in Spanje het steeds moeilijker krijgen met de hitte en de droogte, profiteert Utiel-Requena van gunstige omstandigheden. Het klimaat is er warm en continentaal, maar de matigende invloed van de nabije Middellandse Zee en de relatief hoge ligging van de wijngaarden zorgen voor een perfecte balans tussen rijp fruit en frisse zuren in de wijnen.

Zo ook in deze expressieve, fruitige Elvia Verdejo. Wijnmaker Luis Miguel Calleja verbouwt de druiven biologisch. Na de oogst volgt voorzichtige persing, zodat alleen het beste sap gebruikt wordt. De wijn vergist in roestvrijstalen tanks en rijpt vervolgens nog twee maanden op de gisten (lies) voor een beetje extra body.

Zo maakt Luis Miguel een opvallend geurige, fruitige en smaakvolle witte biowijn die op vele momenten inzetbaar is. Drink deze fijne Verdejo gewoon zo, op een zonnig terras, of in combinatie met bijvoorbeeld calamares, garnalen, gebakken vis of kip uit de oven.

Proefnotitie
Frisse droge witte wijn een stuivend aroma van citrus en florale tonen. De smaak zet soepel en rond in en eindigt fris en aromatisch.

Drinken bij
Prima terraswijn, goed bij koude en warme visschotels.

Houdbaarheid
Nu drinken, goed houdbaar tot 2 jaar na oogst.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Elvia Verdejo” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *