per fles
€ 15,20
13,95
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Di Lenardo Father’s Eyes Chardonnay

  • Indrukwekkende topwijn van handgeplukte druiven
  • Fraai, intens en zacht, met mooi eikenhoutaroma
  • Lekker bij vis of gevogelte en heerlijk om zo te drinken

Italiaanse witte wijn met de geur van karamel, boter en overrijp wit fruit. De smaak is heerlijk zacht. Erg lekker bij licht gekruide vis of gevogelte, maar ook heerlijk om zo te drinken.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Wijnspijssuggestie

Fraaie en intense wijn, prima bij licht gekruide vis of gevogelte, maar ook heerlijk om zo te drinken.

Extra informatie

De enthousiaste Massimo di Lenardo maakt op het kleine familiewijngoed in Noord-Italië zeer aantrekkelijke wijnen. De hoge kwaliteit wordt jaarlijks bevestigd door de belangrijkste Italiaanse wijngidsen, zoals de Gambero Rosso, Veronelli en Luca Maroni. De wijnen van Di Lenardo zijn uiterst zuiver van geur en smaak en bevestigen de goede reputatie van Friuli als bijzondere Italiaanse wijnregio.

Massimo maakt deze onweerstaanbaar lekkere witte wijn van uitsluitend handgeplukte chardonnay. Na enkele uren koude inweking gist het sap in kleine eikenhouten fusten. Vervolgens rijpt de wijn hierin nog ongeveer drie maanden verder 'sur lie', dus op de gisten. Massimo’s intentie is om een luxe, rijke witte wijn te maken met duidelijk herkenbare tonen van nieuw eikenhout – en daarin slaagt hij uitstekend.

De wijngaarden winnen bovendien elk jaar meer aan kwaliteit en leveren zo een indrukwekkende witte wijn met veel expressie. Niet voor niets is de Father’s Eyes al jaren een publiekslieveling. Hij past perfect bij gebraden of gegrilde vis, maar overtuigt ook zonder erbij te eten.

Proefnotitie
Volle, aromatische chardonnay met karameltonen, boter en overrijp wit fruit in de geur. De smaak is zacht en rond, met een geurige afdronk van rijpe fruittonen en eikenhout.

Drinken bij
Fraaie en intense wijn, prima bij licht gekruide vis of gevogelte, maar ook heerlijk om zo te drinken.

Houdbaarheid
Nu op dronk, gemakkelijk houdbaar tot drie jaar na de oogst.

Onderscheidingen
  • JamesSuckling.com - augustus 2023: 90/100 punten | Rich and layered

  • De Grote Hamersma - mei 2022: 8.5 | Houtgelagerde chardonnay zoals we 'm graag zien

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Di Lenardo Father’s Eyes Chardonnay” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *