per fles
€ 15,30
14,05
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Fernand Engel Gewurztraminer Reserve

  • Fraaie, zuivere witte wijn
  • Krachtig, rond en aromatisch
  • Goed te combineren met voorgerechten met paté
  • Past ook prima bij asperges of gepocheerde vis

Geurige, droge witte wijn uit Frankrijk, met het aroma van rozen en rijp geel fruit. Dankzij zijn kracht goed te combineren met paté, klassieke aspergegerechten of gepocheerde vis.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Wijnkaartbeschrijving

Geurig en karakteristiek: veel florale nuances en rijp geel fruit in de neus.

Wijnspijssuggestie

Voorgerechten met paté, klassieke aspergegerechten en gepocheerde vis.

Extra informatie

De Elzas is de wijnsteek van zeer uiteenlopende stijlen wijn die doorgaans naar de betreffende druivensoort worden genoemd. Voor de meeste wijnliefhebbers is de Elzas vooral een milddroge witte wijn die prima buiten de maaltijd om gedronken kan worden.

Vrijwel elke elzaswijn is gemaakt van één enkele druivensoort. Zo zijn de riesling, gewürtztraminer en pinot blanc de meest bekende. De gewurztraminer is ongetwijfeld de meest uitgesproken wijn.

Deze gewurztraminer komt van Domaine Fernand Engel. Hier worden de aloude Elzastradities gecombineerd met moderne wijntechniek. Bovendien zijn alle druiven afkomstig van eigen wijngaarden. Dat resulteert in fraaie, zuivere witte wijnen. Sinds 2006 hebben alle wijngaarden van Engel het biologisch Ecocert certificaat.

Drinken bij
Door zijn kracht goed te combineren met voorgerechten met paté, maar deze wijn past ook prima bij klassieke aspergegerechten of gepocheerde vis.

Proefnotitie
Geurig en karakteristiek: veel florale nuances (rozen) en rijp geel fruit in de neus. De smaak zet mild en rond in en eindigt aanhoudend aromatisch.

Houdbaarheid
Snel na de oogst op dronk en desgewenst tot vier jaar daarna te bewaren.

Onderscheidingen
Perswijn - maart/april 2024: 15,5/20 punten | Goed tot zeer goed | Mooi zoet, bitters, rond

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Fernand Engel Gewurztraminer Reserve” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *