per fles
€ 12,60
11,55
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Finca Os Cobatos Godello Monterrei

  • Met een waanzinnig goede prijs-kwaliteitverhouding
  • Van de lokale godellodruif
  • Lekker bij pittige salades en schaal- en schelpdieren

Aromatische, droge witte wijn uit Spanje. De geur is intens en fruitig, de smaak vol, sappig en evenwichtig. Lekker bij diverse voorgerechten, pittige salades en schaal- en schelpdieren.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Spanje

Spanje is het derde wijnland wereldwijd op het gebied van volume en omzet, na Italië en Frankrijk. De bekendste wijnstreken zijn Rioja en la Mancha.

Spanje’s bekendste druivenras is de tempranillo. Andere bekende druiven van Spaanse origine zijn de garnacha, (grenache) en de murviedro (mourvèdre). De bekendste witte druiven zijn de albariño (waar de Rías Baixas van gemaakt wordt) en de verdejo (waar Rueda en palomino de Jerez van gemaakt wordt).

Wijnspijssuggestie

Goede begeleider van smaakvolle voorgerechten, pittige salades en schaal- en schelpdieren.

Extra informatie

Finca Os Cobatos Godello Monterrei

Het kleine Monterrei ligt oostelijk van de veel bekendere Rías Baixas en is de meest droge en warme wijnstreek van het relatief koele en vochtige Galicië. De omstandigheden voor kwaliteitswijnbouw zijn daarom een stuk gunstiger. De druiven rijpen gemakkelijker en de wijnen zijn doorgaans wat ronder en voller van smaak.

Monterrei is - zoals meer kleine wijngebieden in dit deel van Spanje - bezig met een stevige opmars. Op het wijngoed Finca Os Cobatos van de familie Mendez wordt hypermodern gewerkt, maar toch worden om kwaliteitsredenen de gebiedstypische godellodruiven nog steeds met de hand geplukt.

Na de vergisting blijft de Godello ruim vier maanden in contact met de uitgewerkte gistcellen. Een beproefde klassieke techniek om 'm een vollere en zachtere smaakstructuur te geven. Het resultaat: een sappige en originele frisdroge witte wijn, met een uitstekende prijsplezierverhouding en al een lange reeks van zeer goede persbeoordelingen.

Drinken bij
Goede begeleider van smaakvolle voorgerechten, pittige salades en schaal- en schelpdieren.

Proefnotitie
Aromatische droge witte wijn met een fruitige, intense geur en een volle, evenwichtige en ronde smaak. De afdronk is zacht en aanhoudend.

Houdbaarheid
Nu op dronk; goed houdbaar tot twee à drie jaar na de oogst.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Finca Os Cobatos Godello Monterrei” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *