per fles
€ 13,40
12,30
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

La Tour Beaumont Haut-Poitou Le Fié Gris

  • Van de lokale druif fié gris
  • Kleinschalig en ambachtelijk gemaakt
  • Mooi bij fruits de mer of kip met citroen

Verrassende, frisse witte Loire van de zeldzame fié gris-druif uit Haut-Poitou. Heerlijk geurig, met frisse fruittonen van groene appel en iets buxus. De sappige, milddroge smaak zet rond en fris in en ontwikkelt zich evenwichtig en aromatisch. Prima aperitiefwijn en heerlijk bij frisse salades en visschotels.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Extra informatie

Haut-Poitou Le Fié Gris Sauvignon Gris


De meest opmerkelijke wijn in de collectie van Domaine La Tour Beaumont is gemaakt van de zeldzame fié gris, een plaatselijke benaming voor de druif sauvignon gris. Dit druivenras, neefje van de internationaal beroemde sauvignon blanc, dankt zijn naam aan z’n iets rozige schil.

Evenals sauvignon blanc geeft fié gris een frisdroge, aromatische witte wijn, maar met een kenmerkende lichtrokerige nuance. Met z’n frisse, zuivere, verfijnde karakter is deze wijn zeer geschikt als aperitief. Aan tafel is het een perfecte match met frisse salades of lichte vis- of kipgerechten. Verrassend anders, en toch onmiskenbaar witte Loire.

Drinken bij

Prima aperitiefwijn en heerlijk bij frisse salades en visschotels.

Proefnotitie

Aangenaam geurende sauvignon gris met frisse fruittonen van groene appel en licht buxus. De sappige, milddroge smaak zet rond en fris in en ontwikkelt zich evenwichtig en aromatisch.

Houdbaarheid

Nu drinken, goed houdbaar tot twee jaar na de oogstdatum.

Onderscheidingen

Gouden medaille Concours Général Agricole de Paris

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “La Tour Beaumont Haut-Poitou Le Fié Gris” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *