per fles
€ 18,95
18,95
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf

Hugel Gewurztraminer Classic

Deze wijn bestaat voor 100% uit Gewurztraminer. Vinificatie vindt plaats in de eigen kelders van Hugel in het hart van Riquewihr. Omdat Hugel een Gouden Regel hanteert, die voorschrijft dat de kwaliteit van de wijn in de druif zit, worden de druiven bij binnenkomst eerst op kwaliteit geselecteerd.

Een zeer fruitige wijn met florale tonen en kruidige accenten. Smaken van kardemom, gember, mango, passiefruit, rozen en jasmijn.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Extra informatie

Hugel Gewurztraminer Classic

Druivenrassen/vinificatie
Deze wijn bestaat voor 100% uit Gewurztraminer. Vinificatie vindt plaats in de eigen kelders van Hugel in het hart van Riquewihr. Omdat Hugel een Gouden Regel hanteert, die voorschrijft dat de kwaliteit van de wijn in de druif zit, worden de druiven bij binnenkomst eerst op kwaliteit geselecteerd. Daarna worden de persen met druiven geladen uitsluitend d.m.v. zwaartekracht. Voor Hugel wijnen wordt alleen het sap van de eerste persing gebruikt. Fermentatie vindt plaats bij 18 graden en is temperatuur gecontroleerd.

Proefnotitie
Een zeer fruitige wijn met florale tonen en kruidige accenten. Smaken van kardemom, gember, mango, passiefruit, rozen en jasmijn.

Wijn/spijs
Past goed bij de Aziatische keuken en gerechten met zoet en zure aspecten.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Hugel Gewurztraminer Classic” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *