per fles
€ 9,50
8,75
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen
Niet op voorraad

La Cour Des Dames Mourvedre

  • Originele rode wijn met een toegankelijke smaak
  • Korte eikenhoutrijping geeft extra complexiteit
  • Geschikt als ‘borrelwijn’, maar ook bij tal van gerechten

Toegankelijke, Zuid-Franse rode wijn met een fruitige, rokerige geur met eikenhout. De volle, zachte smaak past heel goed bij gekruide gerechten. Ook lekker buiten de maaltijd om.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Wijnkaartbeschrijving

Volrood van kleur en krachtig, fruitig en rokerig van geur met eikenhouttonen. De volle, zachte smaak blijft aromatisch en evenwichtig nahangen.

Wijnspijssuggestie

Geschikt als 'borrelwijn', maar ook bij tal van gerechten

Extra informatie

Mourvèdre wordt al jaren genoemd als de nieuwe troef van de Zuid-Franse wijnbouwers. Het is echter wel een lastig te telen druif, met bovendien een behoorlijk tanninegehalte.


Het maken van een goede en evenwichtige rode wijn van mourvèdre is daardoor een behoorlijke uitdaging. In het slechtste geval blijft vaak harde en onrijpe tannine achter. Je ziet deze in potentie fantastische druif dan ook zelden als 'monocépage' (wijn van één druivenras).


Hoe het óók kan, proeven we in deze soepele La Cour des Dames. De vijftien jaar oude stokken geven een lage opbrengst en een deel van de wijn rijpt in eikenhouten fusten, waardoor een smeuïge eikenhoutnuance ontstaat. Het is mede hierdoor een bijzondere en originele rode wijn. Uitstekend van kwaliteit en met een volle, milde smaak.


Proefnotitie

Volrood van kleur en krachtig, fruitig en rokerig van geur met eikenhouttonen. De volle, zachte smaak blijft aromatisch en evenwichtig nahangen.


Drinken bij

Toegankelijke Zuid-Franse rode wijn. Geschikt bij kruidige gerechten, maar ook heerlijk buiten de maaltijd om.


Houdbaarheid

Nu al op dronk, goed houdbaar tot drie à vier jaar na de oogst.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “La Cour Des Dames Mourvedre” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *