per fles
€ 9,95
9,15
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

L’Arjolle Brut de Cuve Merlot-Marselan Natuurwijn

  • Met superverse fruittonen van rijpe merlot en marselan
  • Zonder toevoegingen en ongefilterd
  • Heerlijk bij harde kazen, worst en stokbrood

Franse rode wijn met een stuivend fruitig en zuiver aroma van frisse bessen en bramen. De ronde, sappige smaak past prima bij vele salades en barbecuegerechten (licht gekoeld serveren).

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Wijnspijssuggestie

Licht gekoeld prima bij vele salades en barbecuegerechten.

Extra informatie

L’Arjolle Brut de Cuve Merlot-Marselan

De zeer kundige oenoloog François Teisserenc excelleert als conventionele wijnmaker in de wereld van natuurwijnen. Ideologie is hier vaak belangrijker dan kwaliteit, met als gevolg wijnen die fouten in de geur en smaak hebben. Hoe het wel moet proeft u in de technisch zuivere Brut de Cuve.

François bottelt nu voor de negende keer het beste en meest rijpe deel van zijn merlotdruiven, dit keer aangevuld met eveneens zeer rijpe marselan. Deze Languedoc-druif is een kruising van cabernet sauvignon en grenache en geeft de wijn extra pit en smaakintensiteit.

Om de wijn zó van de tank gebotteld te drinken is een unieke kans, want u proeft wat doorgaans alleen professionals ervaren: puur vergist druivensap zonder verdere toevoegingen en ingrepen. Doordat er niet gefilterd is, kan de Brut de Cuve een beetje bezinksel ontwikkelen. Daartegenover staat een smaak- en fruitbeleving zoals je zelden tegenkomt.

Wat de houdbaarheid betreft: in z'n jeugd is de Brut de Cuve de meest verse fruittonen, maar als u 'm koel en donker bewaart, is 'ie tot twee jaar na de oogst te bewaren. Serveer ‘m iets koel, zoals gebruikelijk in de kelder van de wijnmaker. ‘Vin nature’ in optima forma!

Drinken bij
Licht gekoeld prima bij vele salades en barbecuegerechten.

Proefnotitie
Heldere, paarsrode tint. Stuivend fruitig en zuiver aroma van frisse bessen en bramen. Sappig, soepel en rond van smaak. Heerlijke voorjaars- en zomerwijn.

Houdbaarheid
Nu drinken.

Onderscheidingen
De Grote Hamersma - april 2024: 8,5 | Koelen is een goed idee. Een bordje charcuterie ook.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “L’Arjolle Brut de Cuve Merlot-Marselan Natuurwijn” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *