per fles
€ 7,70
7,10
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

L’Arjolle Cotes De Thongue Wit

Als het gaat om de productie van Vin de Pays van zeer goede kwaliteit, is Domaine de l’Arjolle een van de meest bekende wijnbedrijven in Zuid-Frankrijk. Zelfs de invloedrijke Amerikaanse wijnschrijver Robert Parker noemt de wijnen van Arjolle een van “The world’s greatest wine values”.

Deze witte wijn is gemaakt van verschillende druivenrassen. Naast de aromatische, frisdroge sauvignon en de weelderige, volle viognier voegt wijnmaker François Teisserenc een heel klein beetje droge muscat toe. Hierdoor is deze opvallende witte wijn extra geurig en heeft een zeer aansprekende smaak.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Wijnkaartbeschrijving

Frisse, Franse witte wijn met de geur van bloemen en fruit en een volle, evenwichtige smaak. Lekker als aperitief bij een hapje, maar ook heerlijk bij niet al te uitgesproken visgerechten.

Extra informatie

Na jaren van uitproberen en aanpassen, is François Teisserenc tot de ideale druivenmix gekomen voor zijn witte huiswijn l'Arjolle Côtes de Thongue. Naast de aromatische, frisdroge sauvignon en de weelderige, volle viognier voegt hij namelijk een heel klein beetje droge muscat toe. Hierdoor is deze opvallende witte wijn extra geurig en heeft een zeer aansprekende smaak, die enorm gewaardeerd wordt.

Aan een goede huiswijn herken je de beste wijnmakers.
De ambitie van veel producenten om topwijnen te maken, resulteert er vaak in dat alleen hun duurste en beperkt beschikbare wijnen van hoge kwaliteit zijn. Naar onze mening herken je de kwaliteit van een producent juist aan zijn huiswijnen. Als die goed zijn, dan zijn de niveaus daarboven dat zeker!

De familie Teisserenc beseft als geen ander dat een goede huiswijn uitnodigt om een hoger gepositioneerde wijn van dezelfde producent ook te proberen. De beide huiswijnen, l'Arjolle wit en rood, staan in de top tien van meest verkochte wijnen en bieden een uitstekende prijs-plezierverhouding.

Drinken bij
Prima als aperitief met een hapje erbij, maar ook goed bij niet al te uitgesproken visschotels en asperges.

Proefnotitie
Heerlijk frisse droge witte wijn met florale en fruitige nuances van groene appel en perzik. De volle, evenwichtige smaak is aromatisch van afdronk.

Houdbaarheid
Direct na de oogst al drinkbaar en desgewenst tot tweejaar daarna te bewaren.

Onderscheidingen

  • Perswijn - mei/juni 2024: ***(*) Goed tot zeer goed | Fijn, lichtvoetig, appel, zachte zuren, mild

  • De Grote Hamersma - maart 2023: 8+ | Abrikoos, perzik, rijpe appel, ananas-aanzet, zachte zuren en fijne bitters. Maakt de tongen los.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “L’Arjolle Cotes De Thongue Wit” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *