per fles
€ 18,85
17,30
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Le Bouquet des Garrigues blanc – Le Clos du Caillou

  • Een mooie wijn voor bij vis of gevogelte
  • Zeldzaam elegant en fris
  • Biologisch, zonder houtopvoeding

Verfijnde droge witte wijn met een complex aroma van milde citrustonen en een lichte kruidigheid. Mooi te combineren met verfijnde visgerechten, zoals gebakken zeetong.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Extra informatie

Le Bouquet des Garrigues - Le Clos du Caillou

Bruno Gaspard en Sylvie Vacheron weten op Le Clos de Caillou – ondanks het warme Châteauneuf-du-Pape-terroir – een zeldzame elegantie en frisheid in hun wijnen te brengen. Dat geldt ook voor de beeldschone witte Bouquet des Garrigues van 40% grenache blanc-, 35% clairette- en 25% viognierdruiven.

De gemiddelde ouderdom van de wijnstokken is vijfenveertig jaar en het rendement in de wijngaard wordt beperkt tot veertig hectoliter per hectare. De druiven worden met de hand geoogst, waarbij een eerste selectie plaatsvindt aan de stok en een tweede na binnenkomst in de kelder.

Alleen het beste deel van de handmatige oogst wordt gebruikt en vergist in roestvrijstalen tanks. Er volgt geen houtopvoeding. Het resultaat is een complexe, droge witte wijn met veel smaaklengte, die gretig aftrek vindt in de Franse top-gastronomie. Geweldig!

Drinken bij

Mooi te combineren met verfijnde visgerechten, zoals gebakken zeetong of een visstoofschotel.

Proefnotitie

De Bouquet des Garrigues is een verfijnde droge witte wijn met een complex aroma van milde citrustonen, florale nuances en een lichte kruidigheid. De smaak zet vol, rond en krachtig in en eindigt met een lange, aanhoudende afdronk.

Houdbaarheid

Op dronk vanaf één à twee jaar en gemakkelijk tot vijf jaar houdbaar.

Onderscheidingen


  • JebDunnuck.com | A much fresher, vibrant focused white, that has lots of citrus, minty herb, and hints of tangerine in its medium-bodied, vibrant, fresh, and lively style.

  • Robert Parker: The Wine Advocate | Joe Czerwinski - september 2023: 90/100 punten | Scents of lime zest, pear and melon dominate the nose, while the pallate is rather lean, with a zesty, focused finish.Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Le Bouquet des Garrigues blanc – Le Clos du Caillou” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *