per fles
€ 55,70
51,10
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen
Niet op voorraad

Chateauneuf-Du-Pape Les Safres Blanc

  • Luxe, exclusieve witte Rhône
  • Blend van grenache blanc, clairette en roussanne
  • Gerijpt op barriques
  • Zeer beperkt beschikbaar

Ontdek de exclusieve witte Châteauneuf-du-Pape Les Safres Blanc van Le Clos du Caillou, een weelderige en complexe wijn met tropische tonen, perfect voor gastronomisch genot. Handmatige oogst, houten vatvergisting en een zanderige terroir creëren finesse en karakter in elke fles.

Kenmerken

Lekker bij

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Wijnkaartbeschrijving

Complexe, weelderige witte wijn met kracht, smaaklengte en een fraai gedoseerde invloed van de eikenhoutrijping. Klassieker in de Franse gastronomie.

Extra informatie

Châteauneuf-du-Pape is bijna altijd rood, slechts één op de zestien flessen is wit. Dat maakt witte Châteauneuf tot een zeer exclusieve witte wijn. Als ‘ie dan ook nog eens van topproducent Le Clos du Caillou is, is het feest compleet.

Les Safres is een blend van witte Rhônedruiven grenache blanc, clairette en roussanne van gemiddeld 40 jaar oude stokken. De druiven zijn afkomstig uit de lieux-dits Pignan en Bédines. De bodem bestaat hier uit diverse zandsoorten, waaronder ‘safres’, de lokale benaming voor een compact, zanderig terroir. Het is dit bodemtype dat zorgt voor finesse in de wijn.

De druiven worden met de hand geoogst en zorgvuldig gesorteerd. De vergisting vind plaats in kleine houten vaten. Een klein deel van deze vaten is nieuw, het overgrote deel is gebruikt. Na de vergisting volgen enkele maanden rijping, eveneens in kleine houten vaten.

Hoewel er maar weinig beschikbaar is, willen we u toch op het hart drukken te pogen een fles van deze bijzondere witte wijn te bemachtigen. Les Safres is weelderig, complex, tropisch en zeer gastronomisch. Denk aan zalige gerechten als zwezerik, morrilles, of truffel. Om de wijn optimaal tot z’n recht te laten komen, adviseren we u ‘m te decanteren alvorens te serveren.

Proefnotitie
Complexe, weelderige witte wijn met kracht, smaaklengte en een fraai gedoseerde invloed van de eikenhoutrijping. Klassieker in de Franse gastronomie.

Drinken bij
Prima bij vele visgerechten, maar ook erg lekker bij gevogelte of kalfsvlees.

Houdbaarheid
Vanaf de oogst het best van smaak tot 4 à 5 jaar.

Onderscheidingen
The Wine Advocate | Joe Czerwinski - september 2023: 94/100 punten | Round, ripe and lush

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Chateauneuf-Du-Pape Les Safres Blanc” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *