per fles
€ 13,60
12,50
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Les Amis de la Bouïssiere – Gilles et Thierry Faravel

  • Bijzondere blend van merlot, syrah en grenache
  • Soepel en toegankelijk, maar ook met body en structuur
  • Om al meteen van te genieten, maar ook nog te bewaren

Karaktervolle, fruitige rode wijn met een verfijnde geur van pruim, zwarte bes, tijm en peper. Vol en hartig met rijp donker fruit, stevige tannine en een evenwichtige frisheid. Elegante finale met lauriertoets. Fraai om te combineren met charcuterie of gekruide gerechten, zoals lamskoteletten met Provençaalse kruiden of gebakken paprika’s met marjolein en Parmezaan.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Wijnkaartbeschrijving

Robijnrode wijn met een verfijnde, fruitige geur van pruim, zwarte bes en specerijen (peper, tijm). Vol en hartig met rijp donker fruit, stevige tannine en een evenwichtige frisheid. Elegante fina

Wijnspijssuggestie

Heerlijk bij charcuterie of gekruide gerechten. Fraai bij lamskoteletten met Provençaalse kruiden of gebakken paprika’s met marjolein en Parmezaan.

Extra informatie

Domaine la Bouïssière, gerund door de broers Thierry en Gilles Faravel, behoort tot de topdomeinen van Gigondas. Behalve indrukwekkende, krachtige wijn uit deze Rhône-cru én uit het naburige Vacqueyras, maken de broers ook deze soepele en toegankelijke Les Amis. Uit iets minder chique wijngaarden weliswaar, maar wel met net zoveel zorg en aandacht als de luxe cuvées.

Les Amis is een bijzondere blend van de lokale syrah en grenache mét een aandeel merlot, een exoot in deze contreien. Gilles besteedt veel aandacht aan de wijngaarden, die op biologische wijze worden bewerkt – zij het niet gecertificeerd. De opbrengsten houden Gilles en Thierry laag, voor een mooie smaakconcentratie.

Na de handmatige oogst worden de druiven deels ontsteeld, een deel wordt in hele trossen vergist. Een belangrijk speerpunt van wijnmaker Thierry, die constateert dat het meevergisten van de steeltjes tot een fraaie frisheid en spanning in de wijn leidt. Na een rijping in betonnen cuves, waardoor de wijn z’n pure, fruitige karakter behoudt, wordt Les Amis zonder filteren en klaren gebotteld.

Het levert een klassieke en bijzonder lekkere ‘vin de table’ op: sappig, soepel en toegankelijk, maar wel met net even wat meer body en structuur dan een ‘vin de soif’. Rijping heeft de Les Amis niet nodig, al kun je ‘m ook zeker nog even bewaren. Drink ‘m al dan niet aan tafel, maar in ieder geval in goed gezelschap. It’s all-in the name tenslotte.

Drinken bij

Karaktervolle, fruitige rode wijn om te combineren met charcuterie of gekruide gerechten. Fraai bij lamskoteletten met Provençaalse kruiden of gebakken paprika’s met marjolein en Parmezaan.

Proefnotitie

Robijnrode wijn met een verfijnde, fruitige geur van pruim, zwarte bes en specerijen (peper, tijm). Vol en hartig met rijp donker fruit, stevige tannine en een evenwichtige frisheid. Elegante finale met lauriertoets.

Houdbaarheid

Nu mooi en houdbaar tot circa 7 jaar na de oogst.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Les Amis de la Bouïssiere – Gilles et Thierry Faravel” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *