per fles
€ 6,95
6,75
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 6 flessen

Mainzer Domherr Kabinett – Johannes Egberts 1 ltr.

Bleekgeel van kleur. Open en aromatisch met in de geur veel rijp wit fruit; in de smaak peer, honing, perzik en citrus. In de finale wat honing, met een licht zoet karakter. Heerlijk sappig en licht verteerbaar.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Duitsland

Duitsland hoort van oudsher tot de grootste wijnlanden van Europa. Door de populariteit van bier en door de oorlogen, is de wijnbouw de afgelopen honderd jaar in verval geraakt. Gelukkig is wijn de laatste decennia weer meer in opkomst. Momenteel is Duitsland na Italië, Frankrijk en Spanje de 4e producent van Europa.

De meeste witte wijnen worden gemaakt van de riesling druif. Rode wijnen worden vaak van pinot noir gemaakt, in Duitsland wordt deze druif de Spätburgunder genoemd.

Wijnspijssuggestie

Heerlijk als aperitief. Ook goed te schenken bij (koude) hapjes, de meeste bereidingen van (wit)vis en bij kip of kalkoen.

Extra informatie

Rheinhessen telt vele bijzondere en bekende wijngaardnamen. Mainzer Domherr is een van de bekendste. Het is wat de Duitsers een Großlage noemen. Dat is een vrij groot stuk wijnland, dat in feite een optelsom is van veel kleinere stukken wijngaard, de zogenoemde Einzellagen. Hij heeft het predikaat 'Kabinett', waarmee is aangegeven dat hij zeer rijp geoogste druiven is gemaakt, die een wettelijk vastgelegd minimumsuikergehalte moeten hebben. Deze wijn van deze Großlage laat goed zien welk type wijn in dit deel van Rheinhessen wordt gemaakt: het accent ligt op fruitig en heerlijk verteerbaar.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Mainzer Domherr Kabinett – Johannes Egberts 1 ltr.” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *