per fles
€ 35,45
31,55
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Manincor Eichhorn Pinot Bianco

  • Van biodynamisch topproducent Manincor
  • Rijp fruit, floraliteit en kruidigheid
  • Een mooie eetwijn, bijvoorbeeld bij asperges of zeebaars

Fraaie, intense Italiaanse witte wijn met aroma’s van mango, bloemen, toast en licht eikenhout. De smaak zet sappig en elegant in en eindigt aanhoudend aromatisch. Goed te combineren met rijke visschotels, gevogelte, maar ook een romige kaas.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Extra informatie

Manincor Eichhorn

Met zijn vijftig hectaren biodynamisch bewerkte wijngaarden nabij het meer van Kaltern (Lago di Caldaro) behoort wijnproducent Manincor tot de absolute top van Alto Adige in Noord-Italië. Deze streek dankt zijn reputatie met name aan loepzuivere witte wijnen van één druivensoort.

Manincors Eichhorn, gemaakt van weissburgunder (pinot bianco in Italië), is daar een klassiek voorbeeld van. Het is een indrukwekkende, loepzuivere witte wijn, met mooi rijp fruit en een floraliteit en kruidigheid die onmiddellijk doen denken aan de puurheid van de hooggelegen wijngaarden in Alto Adige. De Eichhorn dankt zijn naam aan de gelijknamige wijnberg waarop de druiven groeien. De zuidwest-expositie van de wijngaard zorgt voor optimale rijpheid van de druiven.

Zodra ze geperst zijn, volgt een korte schilinweking voor nog wat extra aroma en structuur. Na spontane vergisting in houten vaten rijpt de wijn enkele maanden op de gisten, ter verfijning van de aroma’s en de smaak van de wijn.

Dit resulteert in een indrukwekkende Weissburgunder, met mooi rijp fruit, bloemen en kruiden. Nu al heerlijk, maar – zoals bij de meeste witte topwijnen het geval is – na een paar jaar flesrijping op z’n best. Voor optimaal drinkgenot adviseren wij u de wijn even van tevoren te decanteren als u hem jong wilt drinken, en te serveren in Bourgogneglazen.

Drinken bij

Goed te combineren met rijke visschotels, gevogelte, maar ook een romige kaas.

Proefnotitie

Fraaie, intense witte wijn met aroma’s van mango, bloemen, toast en licht eikenhout. De smaak zet sappig en elegant in en eindigt aanhoudend aromatisch.

Houdbaarheid

Op dronk vanaf 1 à 2 jaar na oogst, gemakkelijk 5 tot 6 jaar houdbaar.

Onderscheidingen


  • The Wine Advocate | Monica Larner – april 2024: 93/100 punten | It finishes with elegant mineral notes

  • Perswijn - september/oktober 2023: ****(*) Zeer goed tot uitstekend | Kracht, fijn, mooie zuren, lang

  • JamesSuckling.com | Zekun Shuai - augustus 2023: 94/100 punten | Pure, elegant, complex and long

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Manincor Eichhorn Pinot Bianco” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *