per fles
€ 6,90
6,35
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Matile Rosa

  • Italiaanse zalmroze rosé
  • Huiswijn van hoog niveau
  • Lekker droog, zacht en fris van smaak
  • Mooi als aperitief of bij voorgerechten met vis of koude vleesschotels

Italiaanse zalmroze rosé met een fris aroma van rood fruit. De smaak is droog, zacht en fris. Mooi als aperitief of bij  voorgerechten met vis of koude vleesschotels.

Kenmerken

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Wijnkaartbeschrijving

Zalmroze rosé met een fris aroma van rood fruit en een nuance van aardbei. De smaak is droog, rond en zacht en eindigt met een geurige, frisse afdronk.

Extra informatie

Matile is de prachtige wijn van een van de belangrijkste producenten in Orvieto, Umbrië. Cardèto maakt loepzuivere kwaliteit die voornamelijk in bulk wordt verkocht aan handelaren in Umbrië en Toscane die deze onder hun eigen naam verkopen.

Het beste deel van de productie wordt door Cardèto zelf gebotteld, zoals de heerlijke, soepele en toegankelijke rode Matile van merlotdruiven. De druiven worden zacht geperst en de schil gist kort mee voor een delicate extractie van de kleur.

Uitsluitend in roestvrijstalen tanks gemaakt en bewaard voor maximale druifexpressie en frisheid. Dit is Italiaanse rode huiswijn van hoog niveau en heel geschikt om iets gekoeld te drinken.

Proefnotitie
Zalmroze rosé met een fris aroma van rood fruit en een nuance van aardbei. De smaak is droog, rond en zacht en eindigt met een geurige, frisse afdronk.

Drinken bij
Mooie aperitiefwijn, maar ook goed bij voorgerechten met vis of koude vleesschotels.

Houdbaarheid
Nu op dronk, goed houdbaar tot twee jaar na de oogst.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Matile Rosa” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *