per fles
€ 8,20
7,55
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Montemar Garnacha Tinta

  • Van garnacha tinta
  • Met korte eikenhoutrijping
  • Ideale wijn voor alledag

Spaanse rode wijn met fijn fruit, lichte kruiden en eiken in het aroma, gemaakt van garnachadruiven. De smaak is zacht en evenwichtig: lekker bij fijne vleesgerechten of charcuterie.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Spanje

Spanje is het derde wijnland wereldwijd op het gebied van volume en omzet, na Italië en Frankrijk. De bekendste wijnstreken zijn Rioja en la Mancha.

Spanje’s bekendste druivenras is de tempranillo. Andere bekende druiven van Spaanse origine zijn de garnacha, (grenache) en de murviedro (mourvèdre). De bekendste witte druiven zijn de albariño (waar de Rías Baixas van gemaakt wordt) en de verdejo (waar Rueda en palomino de Jerez van gemaakt wordt).

Extra informatie

Montemar Garnacha Tinta

Er is al sinds eeuwen wijnproductie in Catalunya, de streek met een eigen herkomstbenaming net ten noorden van Barcelona. Vroeger werd er voornamelijk witte wijn gemaakt, die gebruikt werd voor de van oudsher belangrijke productie van mousserende wijnen. Dat is sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw sterk veranderd. Het mediterrane klimaat met de op gemiddeld 400 meter hoog gelegen wijngaarden bleek ook zeer geschikt voor het maken van rode wijnen.

Het bewijs levert deze fraaie volle rode Montemar, die gemaakt is van garnacha tinta en kort rijpte in eikenhouten fusten. Hij is heerlijk fruitig en aangenaam doordrinkbaar en tegelijkertijd onmiskenbaar Spaans. Met z'n zachte, evenwichtige smaak is het een perfecte wijn voor alledag, zowel op zichzelf als aan tafel.

Drinken bij

Uitstekende wijn voor alledag, lekker bij fijne vleesgerechten of charcuterie.

Proefnotitie

Volrode wijn met fijn fruit, lichte kruiden en wat eiken in het aroma. De smaak zet evenwichtig, rond en geurig in. De afdronk is zacht en aromatisch.

Houdbaarheid

Nu op dronk; houdbaar tot drie jaar na de oogst.

Onderscheidingen


  • De Grote Hamersma - december 2023: 8,5 | Een en al pronte frambozen-, aardbeien- en kersenvrolijkheid

  • Concours Mondial Bruxelles 2023: Gouden medaille


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Montemar Garnacha Tinta” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *