sale
normaal per fles
€ 8,70
7,70
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf Sale

Nieuwe Trek Chenin Blanc

  • Charmante Chenin uit Swartland
  • Rijp, sappig fruit en een tikje toast
  • Heerlijke borrelwijn die smaakt naar meer

Lichtgeel gekleurde wijn met verfijnde aroma’s van perzik, mandarijn en toast in de geur. Mooi fruitig in smaak met een heerlijke sappigheid en uitgebalanceerde frisheid. De finale is droog en middellang met fijne grapefruitbitters. Ideaal om te drinken als aperitief, of te serveren bij lichte gerechten en salades met vis of kip.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika produceert al 3 eeuwen wijn. Toch noemen we dit nog steeds ‘wijn uit de nieuwe wereld’. Er heerst een zeer heet klimaat, wat eigenlijk veel te warm is voor het verbouwen van druiven. De wijngebieden liggen dan ook allemaal aan de kust.

Qua witte druiven staat de chenin blanc het meest aangeplant in Zuid-Afrika, gevolgd door chardonnay en sauvignon blanc.

De rode druif pinotage is een specialiteit uit Zuid-Afrika. Dit is een kruising tussen pinot noir en cinsault. Qua populariteit zijn de cabernet sauvignon, shiraz en merlot sterk in opkomst.

Extra informatie

Wijnmakersechtpaar Van Niekerk is niet alleen in figuurlijke zin grensverleggend. Deze pioniers uit Piekenierskloof maken geweldige wijnen van druiven uit Piekenierskloof en naburige gebieden. Neem bijvoorbeeld deze bijzonder charmante Chenin Blanc, gemaakt van druiven uit Piekenierskloof en Breedekloof.

De druiven uit Piekenierskloof oogsten Jaco en Cerina in een wijngaard op 600 tot 700 meter boven zeeniveau. De bodem bestaat uit zandsteen met een toplaag van zanderig leem. De druiven uit Breedekloof komen uit een twintig jaar oude wijngaard net buiten Rawsonville.

Na de oogst verwerkt het echtpaar de druiven apart. Het deel uit Piekenierskloof vergist in roestvrijstalen tanks en rijpt vier maanden in Franse eikenhouten vaten van vijfhonderd liter. Het deel uit Breedekloof vergist en rijpt enkel in roestvrijstalen tanks. Tot slot worden de beide componenten geblend.

Dit zorgt voor een heerlijk milde, sappige Zuid-Afrikaanse Chenin Blanc. De wijn heeft een perfecte balans tussen de aromatische frisheid van de druiven uit het koelere Breedekloof en de vulling en body van de druiven uit het warmere Piekenierskloof. Hij heeft tonen van tropisch fruit en iets toast. Makkelijk drinkbaar, breed inzetbaar en toch elke keer weer verrassend: dit is wat ons betreft de ideale borrel- en huiswijn!

Drinken bij
Ideaal om te drinken als aperitief, of te serveren bij lichte gerechten en salades met vis of kip.

Proefnotitie
Lichtgeel gekleurde wijn met verfijnde aroma’s van perzik, mandarijn en toast in de geur. Mooi fruitig in smaak met een heerlijke sappigheid en uitgebalanceerde frisheid. De finale is droog en middellang met fijne grapefruitbitters.

Houdbaarheid
Direct op dronk en houdbaar tot drie jaar na oogstdatum.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Nieuwe Trek Chenin Blanc” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *