per fles
€ 8,50
7,80
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen
Niet op voorraad

Nieuwe Trek Chenin Blanc

  • Charmante Chenin uit Swartland
  • Rijp, sappig fruit en een tikje toast
  • Heerlijke borrelwijn die smaakt naar meer

Lichtgeel gekleurde wijn met verfijnde aroma’s van perzik, mandarijn en toast in de geur. Mooi fruitig in smaak met een heerlijke sappigheid en uitgebalanceerde frisheid. De finale is droog en middellang met fijne grapefruitbitters. Ideaal om te drinken als aperitief, of te serveren bij lichte gerechten en salades met vis of kip.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika produceert al 3 eeuwen wijn. Toch noemen we dit nog steeds ‘wijn uit de nieuwe wereld’. Er heerst een zeer heet klimaat, wat eigenlijk veel te warm is voor het verbouwen van druiven. De wijngebieden liggen dan ook allemaal aan de kust.

Qua witte druiven staat de chenin blanc het meest aangeplant in Zuid-Afrika, gevolgd door chardonnay en sauvignon blanc.

De rode druif pinotage is een specialiteit uit Zuid-Afrika. Dit is een kruising tussen pinot noir en cinsault. Qua populariteit zijn de cabernet sauvignon, shiraz en merlot sterk in opkomst.

Extra informatie

Wijnmakersechtpaar Van Niekerk is niet alleen in figuurlijke zin grensverleggend. Deze pioniers uit Piekenierskloof maken geweldige wijnen van druiven uit Piekenierskloof en het naburige Swartland. Neem bijvoorbeeld deze bijzonder charmante Chenin Blanc.

Waar Swartland in het verleden vooral bekend stond om z’n tarweproductie, is het vandaag de dag een booming wijnregio. De wijnmakers zijn er avontuurlijk en innovatief, de wijnen rijk en intens fruitig. Het warme en droge klimaat biedt dubbel voordeel: het geeft rijpe, zeer smaakvolle druiven, die vanwege weinig risico op rot en schimmel bovendien in perfect gezonde staat zijn.

De druiven uit Piekenierskloof vormen een mooie aanvulling: dankzij de iets koelere ligging van de wijngaarden behouden de druiven hier meer frisheid en aroma. Na de handmatige oogst worden de druiven gekneusd. Jaco en Cerina gebruiken uitsluitend de ‘free run juice’ (oftewel het sap dat vrijkomt zonder te hoeven persen). De vergisting vindt plaats in roestvrijstalen tanks, waarna de wijn nog vijf maanden rijpt op de fijne gisten.

De Nieuwe Trek Chenin Blanc is hierdoor een heerlijk milde, sappige Zuid-Afrikaanse Chenin met tonen van tropisch fruit en iets kruidigheid. Makkelijk drinkbaar, breed inzetbaar en toch elke keer weer verrassend: dit is wat ons betreft de ideale borrel- en huiswijn!

Drinken bij
Ideaal om te drinken als aperitief, of te serveren bij lichte gerechten en salades met vis of kip.

Proefnotitie
Lichtgeel gekleurde wijn met verfijnde aroma’s van perzik, mandarijn en toast in de geur. Mooi fruitig in smaak met een heerlijke sappigheid en uitgebalanceerde frisheid. De finale is droog en middellang met fijne grapefruitbitters.

Houdbaarheid
Direct op dronk en houdbaar tot drie jaar na oogstdatum.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Nieuwe Trek Chenin Blanc” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *