per fles
€ 7,20
6,60
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Orbiel & Freres Chardonnay

  • Gemaakt door Bergeracproducent Hugh Ryman
  • Lage opbrengsten geven de wijn concentratie
  • Een echte huiswijnfavoriet

Vriendelijke, volle witte wijn met een open geur van appel, peer, meloen en amandel. Toegankelijk en soepel van smaak met milde zuren. De finale is heerlijk fruitig en elegant. Om zo te drinken en culinair multi-inzetbaar. Mooi om te serveren bij lichte visgerechten, gegrilde kip of jonge witschimmelkazen.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

De wijngaarden liggen in de omgeving van de stad Carcassonne en de Minervois wijnregio.

Extra informatie

Prachtige wijngaarden langs de rivier Orbiel, wijnboeren met uitgebreide ervaring in de streek en internationaal gerenommeerde wijnmaker Hugh Ryman (van Château de la Jaubertie in Bergerec). Dat zijn de ingrediënten voor het succesvolle label Orbiel & Frères.

De druiven voor deze verleidelijke Orbiel & Freres Chardonnay komen uit wijngaarden rondom de stad Carcassone en uit Minervois. De boeren houden de opbrengsten opzettelijk laag, om te zorgen voor een mooie smaakconcentratie in de wijn.

Eenmaal in de kelder, zorgt Ryman voor een snelle verwerking van de druiven: na de persing volgt de vergisting bij koele temperatuur in roestvrijstalen tanks, gericht op het behoud van zoveel mogelijk fruit. Er volgt een korte rijping op de gisten (sur lie), die af en toe ook rondgeroerd worden voor extra smaakintensiteit.

Deze Orbiel & Freres Chardonnay is dan ook heerlijk toegankelijk en fruitig, met een perfecte combinatie van rijp, bijna tropisch fruit en voldoende frisheid. Warm aanbevolen als huiswijn – zeker gezien de scherpe prijs.

Drinken bij
Vriendelijke, volle witte wijn om zo te drinken en culinair multi-inzetbaar. Mooi om te serveren bij lichte visgerechten, gegrilde kip of jonge witschimmelkazen.

Proefnotitie
Sappige, droge witte wijn met een open geur van appel, peer, meloen en amandel. Toegankelijk en soepel van smaak met milde zuren. De finale is heerlijk fruitig en elegant.

Houdbaarheid
Direct op dronk en houdbaar tot 3 jaar na de oogst.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Orbiel & Freres Chardonnay” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *