Palmento Sicilia Grillo
- Van sterdruif grillo
- Verleidelijk en vol van smaak
- Mooi bij seafood of lichte pastagerechten
De Grillo is een echte Siciliaanse klassieker. Na catarratto is het de meest aangeplante witte druif op het eiland. De Palmento Grillo is een verleidelijke, fruitrijke wijn, met een pure, soepele smaak en een verrassend bescheiden alcoholgehalte voor een wijn uit een mediterraan klimaat. Drink ‘m op zichzelf, bij seafood of lichte pastagerechten. Erg lekker!
Kenmerken
- Jaargang2024
- Inhoud fles0,75ltr
- Alcoholpercentage12.5%
- ProducentPalmento
- Land van herkomstItalië
- StreekSicilië
- Serveer temperatuur7 - 9 graden
- AfsluitingSchroefdop
- Aantal in doos6
Italië
Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.
Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.
Extra informatie
Palmento Sicilia Grillo
Wie Sicilië bezocht heeft, kent ze wellicht wel. Palmento’s: de kenmerkende stenen gebouwen waar vroeger druiven met de voet werden geperst, het sap vergist en de wijn gerijpt. Er was een tijd dat zo’n beetje iedere Siciliaanse familie er een bezat. Inmiddels is het om redenen van hygiëne niet meer toegestaan om in palmento’s wijn te maken. De nog bestaande getuigen echter van de rijke wijnbouwtraditie die het eiland kent. En daar is deze reeks huiswijnen een ode aan.De Grillo is een echte Siciliaanse klassieker. Na catarratto is het de meest aangeplante witte druif op het eiland. Begrijpelijk, want de grillodruif doet het buitengewoon goed in het warme, droge klimaat op Sicilië. De druiven voor de Palmento worden per perceel en met de hand geoogst. Deze werkwijze zorgt ervoor dat alleen de optimaal rijpe druiven voor de wijn gebruikt worden.
In de kelder volgt een moderne vinificatie van persen, vergisten en rijpen in roestvrijstalen tanks. Het levert een verleidelijke, fruitrijke Grillo op, met een pure, soepele smaak en een verrassend bescheiden alcoholgehalte voor een wijn uit een mediterraan klimaat. Drink ‘m op zichzelf, bij seafood of lichte pastagerechten. Erg lekker!
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.