per fles
€ 26,60
24,40
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Pino Bobal – Bodegas Ponce

  • Sublieme single vineyard Bobal
  • De Zuid-Spaanse interpretatie van chique Cru du Beaujolais
  • Geweldig bij luxe vleesgerechten, ook na enkele jaren rijping

Verleidelijke, volrode wijn. De geur is open, precies en verfijnd met rijp rood fruit, mooi eiken en kruiden. Intens en soepel in smaak met een perfect uitgebalanceerde frisheid en fijne tannines. De finale is lang met toast, drop en een subtiele notigheid. Heerlijk om zo te drinken, maar ook mooi in combinatie met carpaccio, sukadevlees en jonge, harde kazen.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Spanje

Spanje is het derde wijnland wereldwijd op het gebied van volume en omzet, na Italië en Frankrijk. De bekendste wijnstreken zijn Rioja en la Mancha.

Spanje’s bekendste druivenras is de tempranillo. Andere bekende druiven van Spaanse origine zijn de garnacha, (grenache) en de murviedro (mourvèdre). De bekendste witte druiven zijn de albariño (waar de Rías Baixas van gemaakt wordt) en de verdejo (waar Rueda en palomino de Jerez van gemaakt wordt).

Extra informatie

Pino Bobal - Bodegas Ponce

Bewijzen dat je ook in een onherbergzame, onbekende wijnregio als Manchuela van een al bijna even onbekende druif als bobal wijnen van wereldklasse kunt maken, is de grote missie van Juan Antonio Ponce (spreek uit als pon-thee). Wat ons betreft is hij daar inmiddels met vlag en wimpel in geslaagd; proef deze waanzinnige Pino maar!

De Pino is gemaakt van 100% bobal, aangeplant in de gelijknamige wijngaard. Deze wijngaard dankt z’n naam dan weer aan het feit dat hier eens uitgestrekte dennenbossen stonden, pinares in het Spaans. De stokken zijn zo’n dertig jaar oud en staan op arme kalkstenen bodems, wat de wijn een mineraalrijk karakter geeft. Z’n elegantie en frisheid heeft de Pino te danken aan de hoge ligging van de wijngaard.

Omdat de wijngaard de druiven zo’n uniek karakter geeft, houdt Juan Antonio het in de kelder eenvoudig. Zo brengt hij het terroir optimaal tot uitdrukking. Hij vergist de bobal in hele trossen met op de druif aanwezige gisten. Na de vergisting rijpt hij de wijn nog een klein jaar in vaten van Frans eikenhout, wat zorgt voor een verfijnde, luxe eikentoets. De wijn wordt zonder klaring en ongefilterd gebotteld.

De geur en smaak van deze ongekend mooie wijn hebben de verfijning en subtiele schakeringen van een luxe Cru du Beaujolais. Wat een meesterstuk. Drink de Pino bij een luxe vlees- of wildgerecht, al dan niet met enige jaren flesrijping. Geloof ons, na het drinken van deze Pino is Manchuela een van uw nieuwe favoriete wijnstreken.

Drinken bij

Verleidelijke, volrode wijn om zo te drinken, maar ook mooi in combinatie met carpaccio, sukadevlees en jonge, harde kazen.

Proefnotitie

Lichte robijnrode kleur. De geur is open, precies en verfijnd met rijp rood fruit (aardbei, framboos), mooi eiken en kruiden (laurier, oregano). Intens en soepel in smaak met een perfect uitgebalanceerde frisheid en fijne tannines. De finale is lang met toast, drop en een subtiele notigheid.

Houdbaarheid

Snel na de oogst op dronk en makkelijk 8 jaar houdbaar.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Pino Bobal – Bodegas Ponce” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *