per fles
€ 10,95
10,05
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Pontificis Chardonnay-Viognier

  • Bijzondere blend van chardonnay en viognier
  • Vol en romig dankzij bâtonnage en houtrijping
  • Heerlijk zo, maar ook culinair breed inzetbaar

Geurige droge witte wijn met fris geel fruit, iets perzik en licht eikenhout in het aroma. Elegante stijl dankzij chardonnay én viognier, prima bij vele gerechten met vis of kip.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Wijnspijssuggestie

Elegante stijl dankzij chardonnay én viognier. Prima bij vele gerechten met vis of kip, maar ook heerlijk buiten de maaltijd om.

Extra informatie

Pontificis Chardonnay-Viognier

Voor de eigenaren en oenologen van Bourgognedomein Badet Clément is het een uitdaging om een Bourgognestijl te maken in het zuiden van Frankrijk. Met name Laurent Delaunay is specialist in het vinden van wijngaarden die de druiven een karakteristieke expressie geven.

Voor de Pontificis Chardonnay-viognier selecteerde hij koele, hooggelegen wijngaarden waar de chardonnay- en viognierdruiven optimaal kunnen rijpen. Na de gisting volgt een klassieke rijping in kleine eikenhouten fusten en wordt de – oorspronkelijk uit Bourgogne afkomstige – bâtonnagetechniek toegepast. Hierdoor smaakt de wijn heerlijk vol en romig.

Dankzij de originele samenstelling heeft de witte Pontificis bovendien geur- en smaakkenmerken van zowel witte Rhône als klassieke witte Bourgogne. Dit maakt ‘m culinair breed inzetbaar, maar ook heel geschikt om zo te drinken.

Proefnotitie
Geurige droge witte wijn met fris geel fruit, iets perzik en licht eikenhout in het aroma. De volle smaak is evenwichtig, sappig en eindigt fris.

Drinken bij
Elegante stijl dankzij chardonnay én viognier. Prima bij vele gerechten met vis of kip, maar ook heerlijk buiten de maaltijd om.

Houdbaarheid
Nu drinken, gemakkelijk houdbaar tot twee jaar na de oogst.

Onderscheidingen

  • Perswijn - mei/juni 2024: ****(*) Zeer goed tot uitstekend | Krachtig en sappig, rond, een botertje, milde zuren

  • De Grote Hamersma - december 2023: 8,5 | Perzik, exotisch fruit en een aangenaam bittertjeBeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Pontificis Chardonnay-Viognier” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *