Quinta da Romaneira Douro Reserva Branco
- Van lokale Portugese druiven
- Vergist en deels gerijpt in eikenhouten vaten
- Geweldig bij gegrilde vis, gevogelte of geroosterde wortelgroenten
Heerlijke, eikengerijpte, droge witte wijn met een verfijnde geur van bloesem, peer, nectarine, was en subtiel eiken. De smaak is intens en sappig met puur fruit, levendige frisheid en mooie cremigheid. Lange, elegante finale met tonen van perzikschil en brioche. Perfect om zo van te genieten of bij smakelijke gerechten. Fraai bij asperges met zalm, gebakken kalkoen of risotto met paddenstoelen.
Kenmerken
- Jaargang2023
- Inhoud fles0,75ltr
- Alcoholpercentage13%
- ProducentQuinta da Romaneira
- Land van herkomstPortugal
- StreekDouro
- HerkomstCima Corgo
- Serveer temperatuur9 - 11 graden
- AfsluitingKurk
- Aantal in doos6
Lekker bij
Bestaat uit
- Gouveio 45%
- rabigato 20%
- Viosinho 20%
- Boal do Douro 15%
Allergie informatie
- Bevat sulfiet
Portugal
Portugal staat met name bekend om de port. Port is een versterkte wijn, wat inhoud dat er extra alcohol is toegevoegd.
Port wordt gemaakt in verschillende stijlen: Ruby port, vintage port en tawny port. De grootste verschillen in deze stijlen worden gemaakt door de periode van rijping en de plek waar de druiven vandaan komen. Wordt de port gemaakt uit een blend van meerdere jaargangen, of komen ze juist van 1 oogst? En komen ze uit verschillende wijngaarden, of alleen uit de beste of zelfs uit 1 wijngaard? Dit biedt zeer veel verschillende variaties.
Wijnkaartbeschrijving
Toegankelijke rode wijn met een verfijnde geur van pruim, zwarte bes, laurier en cederhout. Sappig en vol in smaak met rijp fruit, evenwichtige frisheid en soepele tannines.Wijnspijssuggestie
Toegankelijke rode wijn om zo te drinken, of mooi te combineren met gegrilde (vlees)gerechten of Hollandse stamppotten.Extra informatie
Quinta da Romaneira Douro Reserva Branco
Wat een prachtige, klassieke witte Douro van tophuis Romaneira. Hij is gemaakt van lokale druiven viosinho, gouveio, rabigato en boal do douro, geoogst in diverse percelen van de ruim tachtig hectaren steile terraswijngaarden die het domein bezit.Na de pluk en de persing vergist wijnmaker Carlos Agrellos de verschillende druivenrassen apart. Dat doet hij voor de helft in eiken (20% nieuw en 30% gerijpt) en voor de helft in roestvrijstalen tanks, voor een mooie balans tussen vers fruit en houtinvloed.
Vervolgens rijpt de wijn nog zes maanden, waarbij de gisten gedurende drie maanden wekelijks worden omgeroerd. Dit geeft meer vulling en souplesse.
Het resultaat is een krachtige en indrukwekkende, maar ook zeer verfijnde witte, met tonen van rijp steenfruit en subtiel eiken, en een fraaie spanning en lengte. Drink deze Douro-klassieker bij voorkeur aan tafel, bijvoorbeeld bij gegrilde vis, gevogelte of wortelgroenten uit de oven.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.