per fles
€ 17,95
16,45
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Quinta da Romaneira Douro Sino da Romaneira

  • Houtgerijpte blend van lokale Portugese druivenrassen
  • Donker fruit, laurier en ceder
  • Heerlijk bij gegrild vlees of gerijpte kaas

Toegankelijke rode wijn met een verfijnde geur van pruim, zwarte bes, laurier en cederhout. Sappig en vol in smaak met rijp fruit, evenwichtige frisheid en soepele tannines. Mooi te combineren met gegrilde (vlees)gerechten of Hollandse stamppotten.

Kenmerken

Lekker bij

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Portugal

Portugal staat met name bekend om de port. Port is een versterkte wijn, wat inhoud dat er extra alcohol is toegevoegd.

Port wordt gemaakt in verschillende stijlen: Ruby port, vintage port en tawny port. De grootste verschillen in deze stijlen worden gemaakt door de periode van rijping en de plek waar de druiven vandaan komen. Wordt de port gemaakt uit een blend van meerdere jaargangen, of komen ze juist van 1 oogst? En komen ze uit verschillende wijngaarden, of alleen uit de beste of zelfs uit 1 wijngaard? Dit biedt zeer veel verschillende variaties.

Wijnkaartbeschrijving

Toegankelijke rode wijn met een verfijnde geur van pruim, zwarte bes, laurier en cederhout. Sappig en vol in smaak met rijp fruit, evenwichtige frisheid en soepele tannines.

Wijnspijssuggestie

Toegankelijke rode wijn om zo te drinken, of mooi te combineren met gegrilde (vlees)gerechten of Hollandse stamppotten.

Extra informatie

Quinta da Romaneira Douro Sino da Romaneira

Cristian Seely, tevens verantwoordelijk voor diverse beroemde châteaux in Bordeaux, is een man met een missie: aantonen dat het Douro-terroir buitengewoon geschikt is voor het maken van wereldklasse rode wijn, die zich wat kwaliteit betreft kan meten met bijvoorbeeld Bordeaux, Bourgogne of Rhône.

Daarom maken Seely en wijnmaker Carlos Agrellos op Quinta da Romaneira niet alleen een prachtige reeks Ports, maar een even zo geweldige serie rode wijnen. Daartoe beschikken de twee over het perfecte terroir: alle historische, steile terraswijngaarden langs de meanderende Dourorivier zijn geclassificeerd als klasse A, de hoogste kwalificatie in de Douro.

De Sino da Romaneira is geheel naar het voorbeeld van de beroemde Cru Classé Bordeaux gemaakt als Romaneira’s tweede wijn. De assemblage bestaat uit touriga franca, tinta roriz, touriga nacional en tinto cão. De druiven vergisten gedurende vijf à zes dagen in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur van 25-28 graden. Na de vergisting rijpt de wijn gedurende tien maanden in eikenhouten vaten.

Dit zorgt ervoor dat de Sino fruitiger blijft en jonger toegankelijk is dan grote broer Quinta da Romaneira. Met z’n donkere, sappige fruit en tonen van specerijen is de Sino een elegante én gestructureerde Douro, die bijvoorbeeld perfect smaakt bij een stuk gegrild rood vlees. En z’n naam? Die ontleent de wijn aan de bel (sino) die aan de toegangspoort van het domein hangt.

Drinken bij
Toegankelijke rode wijn om zo te drinken, of mooi te combineren met gegrilde (vlees)gerechten of Hollandse stamppotten.

Proefnotitie
Robijnrode wijn met een verfijnde geur van pruim, zwarte bes, laurier en cederhout. Sappig en vol in smaak met rijp fruit, evenwichtige frisheid en soepele tannines. Nuances van munt en cacao in de aanhoudende finale.

Houdbaarheid
Drinken vanaf 3 jaar; houdbaar tot 7-8 jaar na de oogst.

Onderscheiding

  • De Grote Hamersma - december 2023: 9 | Rood met veel finesse en fijnbesnaarde tannines

  • WineEnthusiast.com | Roger Voss - april 2023: 90/100 punten | Acidity as well as black fruits

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Quinta da Romaneira Douro Sino da Romaneira” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *