per fles
€ 18,95
17,40
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Quinta Da Romaneira Ruby Reserve Port

  • 30 maanden gerijpt in houten vaten en roestvrijstalen tanks
  • Tonen van zondoorstoofd fruit, rokerig eiken en cacao
  • Heerlijk bij pittige blauwe kazen of donkere chocolade

Krachtige, volle rode Port met een intense geur van jammy fruit (pruim, kers), rokerig eiken, gebrande noten en peper. Krachtig en volzoet in smaak met zondoorstoofd fruit en soepele tannine. Heerlijk om solo van te genieten. Ook fraai bij pittige blauwaderkaas of fijn gebak met donkere chocolade.

Kenmerken

Lekker bij

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Portugal

Portugal staat met name bekend om de port. Port is een versterkte wijn, wat inhoud dat er extra alcohol is toegevoegd.

Port wordt gemaakt in verschillende stijlen: Ruby port, vintage port en tawny port. De grootste verschillen in deze stijlen worden gemaakt door de periode van rijping en de plek waar de druiven vandaan komen. Wordt de port gemaakt uit een blend van meerdere jaargangen, of komen ze juist van 1 oogst? En komen ze uit verschillende wijngaarden, of alleen uit de beste of zelfs uit 1 wijngaard? Dit biedt zeer veel verschillende variaties.

Extra informatie

Quinta Da Romaneira Ruby Reserve Port

Eigenaar Christian Seely en wijnmaker Carlos Agrellos maken op Quinta da Romaneira wijnen van het niveau van een boutique winery. Alle wijngaarden van het domein zijn gekwalificeerd als klasse A, de hoogst mogelijke kwalificatie in de Douro. Druiven inkopen – wat bij veel wijnhuizen in de Douro gebeurt – is hier uit den boze.

In de goed onderhouden, eeuwenoude en duizelingwekkend steile hellingen houden Seely en Agrellos de opbrengsten extreem laag. Ook gaan ze met bijzonder veel zorg en aandacht te werk in de kelder. De druiven worden traditioneel met de voet getreden, maar wel in roestvrijstalen lagares (vergistingskuipen) in plaats van de gebruikelijke stenen, om zo de temperatuur te kunnen controleren en dus optimale fruitigheid te behouden.

Deze aandachtige werkwijze proef je terug in de verbluffende wijnen van Romaneira. Neem nu deze schitterende Ruby Reserve, gemaakt van touriga nacional, touriga franca, tinta roriz en tinto cão. Na de persing en vergisiting voedt Carlos de wijn gedurende 30 maanden op in een combinatie van houten vaten en roestvrijstalen tanks.

Dit geeft een optimale balans tussen mooi, jammy fruit en elegantie enerzijds en complexiteit en ontwikkeling anderzijds. De Ruby Reserve laat zich dan ook kenmerken door tonen van zondoorstoofd fruit, rokerig eiken, rozijnen en cacao. Een heerlijke Port op zich, of in combinatie met een pittige blauwaderkaas of donkere chocolade.

Drinken bij

Krachtige, volle rode Port om solo van te genieten. Ook fraai bij pittige blauwaderkaas of fijn gebak met donkere chocolade.

Proefnotitie

Diep robijnrode kleur met paarse rand. Intense geur met jammy fruit (pruim, kers), rokerig eiken, gebrande noten en peper. Krachtig en volzoet in smaak met zondoorstoofd fruit en soepele tannine. De finale is aanhoudend met pruimedant, rozijnen en cacao.

Houdbaarheid

Na botteling direct op dronk. Eenmaal geopend ongeveer 2 weken houdbaar.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Quinta Da Romaneira Ruby Reserve Port” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *