Quinta da Romaneira Tres Parcelas
- Van topdomein Quinta da Romaneira
- Verfijnd én krachtig rood met fraai eikenhout
- Nu heerlijk te drinken, maar kan ook nog rijpen in de fles
De wijn combineert een verfijnde geur van viooltjes, rijp donker fruit en vanille met een krachtige structuur en een lange afdronk. Opvallend zijn de mooie fraîcheur en soepele tannines, waardoor de wijn na enige beluchting in een karaf nu al heerlijk drinkbaar is. Fraai bij een mooi stuk gegrild rood vlees of gerijpte, harde kaas.
Kenmerken
- Jaargang2019
- Inhoud fles0,75ltr
- Alcoholpercentage13.5%
- ProducentQuinta da Romaneira
- Land van herkomstPortugal
- Serveer temperatuur16 - 18 graden
- AfsluitingKurk
- Aantal in doos6
Lekker bij
Bestaat uit
Allergie informatie
- Bevat sulfiet
Portugal
Portugal staat met name bekend om de port. Port is een versterkte wijn, wat inhoud dat er extra alcohol is toegevoegd.
Port wordt gemaakt in verschillende stijlen: Ruby port, vintage port en tawny port. De grootste verschillen in deze stijlen worden gemaakt door de periode van rijping en de plek waar de druiven vandaan komen. Wordt de port gemaakt uit een blend van meerdere jaargangen, of komen ze juist van 1 oogst? En komen ze uit verschillende wijngaarden, of alleen uit de beste of zelfs uit 1 wijngaard? Dit biedt zeer veel verschillende variaties.
Extra informatie
Een van de belangrijke speerpunten van Romaneira’s eigenaar en Bordeauxman Christian Seely is laten zien dat de Douro meer te bieden heeft dan geweldige Ports. Het ultieme terroir kan ook stille wijnen van topkwaliteit voortbrengen, die niet onderdoen voor wijnen uit bijvoorbeeld Bordeaux, Bourgogne of de Rhône.Het domein maakt dan ook een uitgebreide selectie indrukwekkende rode wijnen. Deze schitterende wijn is gemaakt van touriga nacional, dé kwaliteitsdruif van de Douro, plus een heel klein beetje touriga franca. Beide rassen worden geplukt in steile, A-klasse hellingwijngaarden met bodems van schist.
Eenmaal geoogst vergist wijnmaker Carlos Agrellos de druiven gedurende acht dagen in roestvrijstalen tanks. Vervolgens voedt hij de wijn op in deels nieuwe en deels gebruikte houten vaten van Frans eiken. Dit zorgt ervoor dat de eikentonen mooi versmelten met het fruit en niet gaan overheersen.
Het resulteert in een indrukwekkende rode Douro met veel finesse en diepgang. De wijn combineert een verfijnde geur van viooltjes, rijp donker fruit en vanille met een krachtige structuur en een lange afdronk. Opvallend zijn de mooie fraîcheur en soepele tannines, waardoor de wijn na enige beluchting in een karaf nu al heerlijk drinkbaar is. Fraai bij een mooi stuk gegrild rood vlees of gerijpte, harde kaas.
Drinken bij
Indrukwekkende, volle rode wijn om bij uitstek te drinken bij stevige gerechten, zoals wild- en vleesschotels en rijpe, harde kazen.
Proefnotitie
Diep paarsrode wijn met een pure en verfijnde geur van viooltjes, rijpe braam, bosbes, vanille en toast. Krachtig, vol en romig in smaak met gepolijste tannine en goede frisheid. Combineert kracht en finesse in de lange finale met tonen van blauwe bes en cacao.
Houdbaarheid
Drinken vanaf 3 jaar na de oogst; ten minste 12 jaar houdbaar.
Onderscheidingen
- Perswijn - juni 2024: 16.5/20| Rozijnen en port, kruidig, zwoel
- JamesSuckling.com - mei 2023: 93/100 punten | Medium- to full-bodied and meaty, but juicy and agile at the same time
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.