per fles
€ 17,95
17,35
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 6 flessen

Saint Clair Pioneer Block 1 Sauvignon Blanc

Deze heerlijke Pioneer Block Sauvignon Blanc van Saint Clair is alles wat je van een Nieuw-Zeelandse sauvignon blanc mag verwachten. De aroma’s van gerijpte grapefruit, passievrucht en zwarte bessen stuiven je glas uit. Een echte aanrader!

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is pas in 1986 als wijnland ontdekt. Het klimaat is uitstekend voor wijnbouw: Er heerst een zeeklimaat wat zorgt voor wijnen met goede aroma’s. De bekendste witte wijnen uit Nieuw-Zeeland zijn gemaakt van sauvignon blanc, chardonnay en riesling. Rode wijn is ook steeds meer in opkomst, met name de pinot noir, merlot en cabernet sauvignon zijn populair. Het visitekaartje van Nieuw-Zeeland is toch wel de sauvignon blanc, die bekend staat om haar expressieve aromatische kwaliteiten.

Wijnspijssuggestie

Heerlijk om zo te drinken of in combinatie met zalm, mosselen of groente schotels. Ook erg lekker bij een stukje gerijpte geitenkaas.

Extra informatie

Deze heerlijke Pioneer Block Sauvignon Blanc van Saint Clair is alles wat je van een Nieuw-Zeelandse sauvignon blanc mag verwachten. De aroma's van gerijpte grapefruit, passievrucht en zwarte bessen stuiven je glas uit. Een echte aanrader!


Wijngaard en regio

Afkomstig van een geselecteerde wijngaard in Wairau Valley, een subgebied in Marlborough, Nieuw-Zeeland. Het is hier doorgaans iets koeler dan in de rest van Marlborough. De wijngaard is aangeplant in een richting die iets afwijkt van de gebruikelijke noord-zuidoriëntatie en heeft een extreem gezonde bladgroei, wat bijdraagt aan de groen-kruidige tonen in de wijn.


Vinificatie

De druiven worden 's nachts geoogst en direct geperst (waarbij contact met de schilletjes zoveel mogelijk wordt vermeden) om maximale frisheid te behouden. Om die reden wordt het sap ook op een lage temperatuur in RVS tanks vergist.


Over het wijnhuis

Saint Clair is vernoemd naar James Sinclair, die verantwoordelijk was voor de eerste nederzettingen in Blenheim, Nieuw-Zeeland, de thuishaven van het wijnhuis op het Zuidereiland. Opgericht in 1978 behoort het familiebedrijf tot de pioniers op het gebied van wijnbouw in Marlborough. Vandaar dat de link met pionier James Sinclair al snel werd gelegd. Saint Clair bezit ruim 270 hectare wijngaarden in Marlborough op het Zuidereiland, en in Hawke’s Bay op het Noordereiland.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Saint Clair Pioneer Block 1 Sauvignon Blanc” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *