per fles
€ 6,80
6,25
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Segredos De São Miguel Alentejano Tinto

  • Moderne, expressieve rode wijn
  • Gemaakt van autochtone Portugese druiven
  • Soepel, fruitig en zwoel van smaak
  • Lekker bij gerechten van de grill

Portugese rode wijn met de geur van bessen, fruit en licht gebrande tonen. De smaak is soepel, fruitig en zwoel. Lekker bij koude voorgerechten met vleeswaren en gerechten van de grill.

Kenmerken

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Portugal

Portugal staat met name bekend om de port. Port is een versterkte wijn, wat inhoud dat er extra alcohol is toegevoegd.

Port wordt gemaakt in verschillende stijlen: Ruby port, vintage port en tawny port. De grootste verschillen in deze stijlen worden gemaakt door de periode van rijping en de plek waar de druiven vandaan komen. Wordt de port gemaakt uit een blend van meerdere jaargangen, of komen ze juist van 1 oogst? En komen ze uit verschillende wijngaarden, of alleen uit de beste of zelfs uit 1 wijngaard? Dit biedt zeer veel verschillende variaties.

Wijnspijssuggestie

Geschikt bij zowel koude voorgerechten met vleeswaren, als als bij gerechten van de grill.

Extra informatie

Segredos de São Miguel is een mooi voorbeeld van een moderne, soepel smakende rode wijn met de zuiverheid van een rijpe, gezonde oogst en volop expressie van de autochtone Portugese druiven alicante bouschet, aragonez, touriga nacional en trincadeira.


In het verleden smaakten Portugese rode wijnen vaak ruw en ontoegankelijk. De in Bordeaux geschoolde Alexandre Relvas maakt er echter, met behulp van hedendaagse technische kennis, een mooie wijn van.


De wijngaarden liggen op de Herdade de São Miguel in de Alentejo, oostelijk van Lissabon. De druiven voor de rode Segredos worden 's nachts en dus koel geoogst, weken gedurende 48 uur met de schil en gisten daarna in tanks waarbij eikenhouten staven worden gebruikt. Ongeveer 10% rijpt daarna 3 maanden in grote vaten.


Proefnotitie

Helderrood met lichtpaarse nuances; bessig, jeugdig en fruitig van geur met licht gebrande tonen. De smaak zet soepel, fruitig en rond in en eindigt met een geurige, zwoele afdronk.


Drinken bij

Geschikt bij zowel koude voorgerechten met vleeswaren, als als bij gerechten van de grill.


Houdbaarheid

Jong drinken, maar goed houdbaar tot zeker drie jaar na de oogst.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Segredos De São Miguel Alentejano Tinto” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *