per fles
€ 21,80
20,00
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Sepp Moser Grüner Veltliner Ried Gebling Erste Lage

  • Prachtige Grüner uit terraswijngaard Gebling
  • Vol en frisdroog, met fraaie terroirexpressie
  • Heerlijk bij vis, pasta met paddenstoelen of asperges

Frisdroge Oostenrijkse witte wijn. Met z’n volle, droge smaak combineert deze topwijn uitstekend met visgerechten, lichte pasta’s met paddenstoelen of asperges.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Oostenrijk

Oostenrijk heeft een rijke wijncultuur, die teruggaat tot de tijd van de Romeinen. Door een groot schandaal met anti vries in de jaren tachtig, heeft de reputatie van Oostenrijkse wijn flinke schade opgelopen, maar gelukkig zijn er nu weer veel zeer getalenteerde wijnboeren actief die het imago en de kwaliteit enorm onhoog krikken.

Oostenrijk heeft veel karakteristieke inheemse druivensoorten, die wijnen met een bijzonder eigen karakter opleveren. De belangrijkste witte druivensoorten zijn grüner veltliner, riesling, weissburgunder (= pinot blanc), welsch riesling, neuburger en muskat-ottonel.

Extra informatie

Oostenrijk behoort tot de eredivisie van de wittewijnwereld. Deze prachtige Grüner Veltliner is een van de grote witte wijnen in ons assortiment.

De druiven zijn afkomstig van de Erste Lage-wijngaard Gebling. Erste Lage geldt in Oostenrijk als de hoogste kwaliteitsclassificatie en is vergelijkbaar met de premier cru-status in Bourgogne. De Gebling-wijngaard is aangeplant op terrassen die op een zuidelijke, vrij steile helling liggen.

Door de arme bodem, de goede ventilering en de perfecte zonsituering wordt hier een topkwaliteit witte wijn gemaakt. De druiven rijpen langzaam en lang door. Biodynamisch wijnmaker Niki Moser is ook in de vinificatie een purist en vergist zijn wijn uitsluitend met de van nature in de wijngaard voorkomende gisten.

Het resultaat is een indrukwekkende witte wijn met veel terroirexpressie. Heerlijk om zo te drinken en voldoende krachtig bij vol smakende gerechten zoals asperges of wit vlees.

Drinken bij

Uitstekend bij visschotels of lichte pastaschotels met paddenstoelen. Ook erg lekker bij asperges!

Proefnotitie

Frisdroge witte wijn met een rassig aroma van kruiden en geel fruit. De volle, droge smaak blijft geconcentreerd aanwezig en eindigt lang en aromatisch.

Houdbaarheid

Op dronk na één jaar en goed houdbaar tot zeker drie à vier jaar na oogstdatum.

Onderscheidingen

Perswijn - mei/juni 2024: **** Zeer goed | Mooi vol, kruidig, zoutig en lang

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Sepp Moser Grüner Veltliner Ried Gebling Erste Lage” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *