per fles
€ 19,95
18,30
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Sint-Catharinadal Augustinus Chardonnay

  • Mooie cépage wijn gemaakt van Chardonnay
  • Door de zusterorde van Sint-Catharinadal
  • 8 maanden rijping op eikenhout

Mooie Chardonnay, gemaakt door de zusters uit het klooster Sint-Catharinadal, onder het toeziend oog van oenoloog Gerhard Horstink. Door de rijping op eikenhout wordt de smaak mooi rond en zacht.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Nederland

Nederland, niet het eerste land waar je aan denkt bij wijn. Toch kent Nederland een lange geschiedenis in wijn, zo gaat dit zelf terug tot de Romeinen. In de afgelopen jaren heeft de Nederlandse wijnindustrie flinke stappen gemaakt.

Nederland heeft verschillende wijnregio’s verspreid over ons kleine landje. De belangrijkste regio’s zijn te vinden in Zuid-Limburg, Noord-Brabant, Gelderland en Zeeland.

Door de verschuiving van het klimaat kunnen ook de bekendere druivenrassen uit warme landen hier in Nederland groeien. Maar één ding is zeker, we mogen trots zijn op onze kwaliteiten en ambacht.

Extra informatie

Sint-Catharinadal Augustinus Chardonnay


Deze smaakvolle witte Augustinus is niet alleen een wijn van Nederlandse bodem, maar ook nog eens gemaakt op klooster Sint-Catherinadal. Over wijn met een verhaal gesproken!

Om hun toekomst en het onderhoud van het klooster zeker te stellen, besloten de Norbertinessenzusters in 2014 een wijngaard aan te leggen op de 7,5 hectaren grond rond het klooster. Inmiddels telt het klooster tien hectaren wijngaarden, beplant met chardonnay, auxerrois, pinot blanc, pinot gris, muscat ottonel, pinot noir en gamay.

Bij de oogst van de druiven en de wijnbereiding krijgen de zusters hulp van onder meer vrijwilligers en een adviserend wijnmaker. De chardonnaydruiven die gebruikt worden voor de witte Augustinus worden met de hand geplukt en in kleine bakken vervoerd naar de cuverie. Het most gist na een zachte persing deels op roestvrijstalen tanks en deels op eikenhouten vaten. Vervolgens rijpt de wijn nog verder op eikenhout voor een mooie ronde, zachte smaak.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Sint-Catharinadal Augustinus Chardonnay” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *