per fles
€ 17,95
16,45
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Sint-Catharinadal Norbertus Wit

  • Een blend van auxerrois, pinot blanc en pinot gris
  • Door de zusterorde van het Sint-Catharinadal
  • Mild en sappig met tonen van peer en meloen

Toegankelijke, fruitige droge witte wijn met een subtiele geur van appel, peer, meloen en groene kruiden. De smaak is soepel en mooi fruitig met evenwichtige zuren. Aanhoudende afdronk met lichte amandeltonen. Mooi om solo te drinken op het terras, bij de borrel of lichte (vis)gerechten. Fraai bij asperges met botersaus, salade van tuinbonen, schol met lentegroenten of zachte kazen.

Onderscheidingen
Perswijn augustus 2023: 15/20 punten; Fris, romig, milde zuren, goed.

Kenmerken

Lekker bij

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Nederland

Nederland, niet het eerste land waar je aan denkt bij wijn. Toch kent Nederland een lange geschiedenis in wijn, zo gaat dit zelf terug tot de Romeinen. In de afgelopen jaren heeft de Nederlandse wijnindustrie flinke stappen gemaakt.

Nederland heeft verschillende wijnregio’s verspreid over ons kleine landje. De belangrijkste regio’s zijn te vinden in Zuid-Limburg, Noord-Brabant, Gelderland en Zeeland.

Door de verschuiving van het klimaat kunnen ook de bekendere druivenrassen uit warme landen hier in Nederland groeien. Maar één ding is zeker, we mogen trots zijn op onze kwaliteiten en ambacht.

Extra informatie

Deze smaakvolle witte Norbertus is niet alleen een wijn van Nederlandse bodem, maar ook nog eens gemaakt op klooster Sint-Catharinadal. Over wijn met een verhaal gesproken!

Om hun toekomst en het onderhoud van het klooster zeker te stellen, besloten de tien Norbertinessenzusters in 2014 een wijngaard aan te leggen op de 7,5 hectaren grond rond het klooster. Inmiddels telt het klooster tien hectaren wijngaarden, beplant met chardonnay, auxerrois, pinot blanc, pinot gris, muscat ottonel, pinot noir en gamay.

Bij de oogst van de druiven en de wijnbereiding krijgen de zusters hulp van onder meer vrijwilligers en een adviserend wijnmaker. De auxerrois, pinot blanc en pinot gris voor de witte Norbertus worden met de hand geplukt en in kleine bakken vervoerd naar de cuverie. Na een zachte persing vergist het sap bij koele temperaturen in roestvrijstalen tanks. Tot slot rijpt de wijn kort op de gisten voor een soepele, milde smaak.

De Norbertus ontleent z’n naam aan de stichter van de orde der Norbertijnen. Het is een mooie droge witte wijn, met een subtiele geur van peer en meloen en een sappige, milde smaak. Hij is heerlijk om zo van te genieten, maar ook erg lekker bij lichte vis- en groentegerechten. En het etiket? Dat heeft dezelfde kleurstelling als de habijt en sluier van de zusters.

Drinken bij
Toegankelijke, fruitige droge witte wijn om solo te drinken op het terras, bij de borrel of lichte (vis)gerechten. Fraai bij asperges met botersaus, salade van tuinbonen, schol met lentegroenten of zachte kazen.

Proefnotitie
Lichtgele wijn met een subtiele geur van appel, peer, meloen en groene kruiden. De smaak is soepel en mooi fruitig met evenwichtige zuren. Aanhoudende afdronk met lichte amandeltonen.

Houdbaarheid
Nu mooi en houdbaar tot 2 à 3 jaar na de oogst.

Onderscheidingen

  • Elsevier Weekblad | Nicolaas Klei - september 2023: Zalige witte wijn

  • Perswijn augustus 2023: 15/20 punten; Fris, romig, milde zuren, goed.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Sint-Catharinadal Norbertus Wit” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *