per fles
€ 10,65
10,05
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Sol De Malaga

(1 klantbeoordeling)

De versterkte wijnen van Malaga behoren tot de verbazingwekkendste wijnen van Europa. Ooit waren zij de meest beroemde dessertwijnen, maar droge wijnen wonnen het destijds van zoete en dus raakten Malaga wijnen een beetje in de vergetelheid. Nu dessertwijnen weer in de belangstelling staan duiken Malaga wijnen weer op: en terecht.

Sol de Malaga is een snoepje van een dessertwijn. Diepbruin van kleur met rijke aroma’s van chocolade en koffie, hints van noten en rozijnen. Diepzoet en verleidelijk. Een snoepje van een wijn.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Spanje

Spanje is het derde wijnland wereldwijd op het gebied van volume en omzet, na Italië en Frankrijk. De bekendste wijnstreken zijn Rioja en la Mancha.

Spanje’s bekendste druivenras is de tempranillo. Andere bekende druiven van Spaanse origine zijn de garnacha, (grenache) en de murviedro (mourvèdre). De bekendste witte druiven zijn de albariño (waar de Rías Baixas van gemaakt wordt) en de verdejo (waar Rueda en palomino de Jerez van gemaakt wordt).

Wijnkaartbeschrijving

Diepbruin van kleur met rijke aroma's van zoete chocolade en koffie, hints van rozijnen. Diepzoet en verleidelijk. Een snoepje van een wijn als aperitief of chocoladegerechten.

Wijnspijssuggestie

Drink Sol de Malaga heel goed gekoeld als aperiteif of als dessertwijn bij chocoladedesserts en gerechten als appeltaart met noten en gedroogd fruit. Ook lekker bij kaas.

Extra informatie

De versterkte wijnen van Malaga behoren tot de verbazingwekkendste wijnen van Europa. Ooit waren zij de meest beroemde dessertwijnen, maar droge wijnen wonnen het destijds van zoete en dus raakten Malaga wijnen een beetje in de vergetelheid. Nu dessertwijnen weer in de belangstelling staan duiken Malage wijnen weer op: en terecht!


In Sol de Malaga schijnt letterlijk de zon: een snoepje van een fluwelen dessertwijn. Diepbruin van kleur met rijke aroma's van chocolade en koffie, hints van noten, rozijnen en ander gedroogd fruit. Diepzoet en verleidelijk met een zeer lange afdronk die extra doet nagenieten. Het engeltje op de tong!


1 beoordeling voor Sol De Malaga

  1. Johanna de boer 18 september 2021

    Mijn iriscopie heft dit aanbevolen bij “vrouwenzwakte” als een pleegzuster bloedwijn, maar dan natuurlijk. Het helpt na een maand. Borrelglaasje per dag is genoeg.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *