per fles
€ 24,20
22,20
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Stefano Accordini Paxxo

  • Van ingedroogde corvina, cabernet, rondinella & merlot
  • Tonen van rijp en gedroogd fruit, vanille & toast
  • Heerlijk bij geroosterd vlees of gerijpte kazen

Indrukwekkende donkerrode wijn uit Italië. Met z’n krachtige en complexe aroma en volle, intense smaak is deze Paxxo heerlijk bij oude kaas of krachtige (wild)sauzen.

Kenmerken

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Extra informatie

De indrukwekkende Paxxo wordt gemaakt van ingedroogde druiven: hoofdzakelijk corvina, aangevuld met cabernet sauvignon, rondinella en merlot. De druiven worden na de oogst in een droge en gemakkelijk te ventileren ruimte gelegd, waar ze tot eind november zo’n 30% van hun volume verliezen.

Deze manier van indrogen is vergelijkbaar met die van de beroemde Amarone, maar neemt wat minder tijd in beslag. Na de vergisting rijpt de wijn nog twaalf maanden in eikenhouten fusten en acht maanden in de fles. Het resultaat is een indrukwekkende rode wijn met de kracht en het karakter van Amarone!

Drinken bij
Bijzonder bij gekonfijte vijgen of een smaakvolle oude kaas, maar ook heerlijk bij gerechten met krachtige (wild)sauzen.

Proefnotitie
Donkergekleurde, geconcentreerde rode wijn met een krachtig en complex aroma van gekonfijt rood fruit, krenten en rozijnen. De smaak is vol en intens, met krachtige maar rijpe tannine en een zeer lange, zachte en aromatische afdronk.

Houdbaarheid
Op dronk na enkele jaren flesrijping en houdbaar tot tien jaar na de oogstdatum.

Onderscheidingen

  • De Grote Hamersma - december 2023: 9- | Een Venetiaan met de X-factor

  • Perswijn - september/oktober 2022: 15.5/20 punten | Goed tot zeer goed | Rijp, zwoel, heel intens

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Stefano Accordini Paxxo” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *