per fles
€ 7,95
7,95
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf

Steffen Riesling “Steillage”

Een droge, fruitige Riesling uit de Steile hellingen van de Mosel. Deze ligging zorgt voor meer rijpheid van fruit, een zuiver parfum en een sappige smaak met gekonfijte ananas, grapefruit en exotische appel. Combineer deze Riesling met pasta met een witte saus en je zult versteld staan. Ook uitstekend met visgerechten en salades.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Duitsland

Duitsland hoort van oudsher tot de grootste wijnlanden van Europa. Door de populariteit van bier en door de oorlogen, is de wijnbouw de afgelopen honderd jaar in verval geraakt. Gelukkig is wijn de laatste decennia weer meer in opkomst. Momenteel is Duitsland na Italië, Frankrijk en Spanje de 4e producent van Europa.

De meeste witte wijnen worden gemaakt van de riesling druif. Rode wijnen worden vaak van pinot noir gemaakt, in Duitsland wordt deze druif de Spätburgunder genoemd.

Extra informatie

Steffen Riesling "Steillage"

Druivenrassen en vinificatie
Steillagen zijn wijngaarden met een helling van meer dan 30%. Het directe en intense zonlicht produceert bijzonder rijke en fruitige wijnen. Het proces is zeer ingewikkeld. Alle werkzaamheden, ook het oogsten, worden gedaan met de hand. De bodem op de hellingen bestaat uit leisteen.

Proefnotitie
Een droge, fruitige Riesling uit de Steile hellingen van de Mosel. Deze ligging zorgt voor meer rijpheid van fruit, een zuiver parfum en een sappige smaak met gekonfijte ananas, grapefruit en exotische appel.

Wijn/spijs
Combineer deze Riesling met pasta met een witte saus en je zult versteld staan. Ook uitstekend met visgerechten en salades.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Steffen Riesling “Steillage”” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *